Για το θέμα της επέκτασης του φυσικού αερίου στις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναφέρθηκε η παράταξη »Νέα Πελοπόννησος», του τέως Περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη.

Αιτία αυτής της παρέμβασης, η πρόσφατη τοποθέτηση της περιφερειακής αρχής, μετά και την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός ενέργειας, κ. Γ. Θωμάς, σε γραπτά ερωτήματα γύρω απ’ το θέμα της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου.

Η ερμηνεία που δίνει η παράταξη του κ. Τατούλη, όσον αφορά την απάντηση του κ. Θωμά, είναι τελείως διαφορετική απ’ αυτήν που δημοσιοποίησε η περιφερειακή αρχή, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Περιφέρειας.

Η »Νέα Πελοπόννησος», μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

(…) Σε ότι αφορά όμως την ουσία του θέματος, δεν λέει ούτε μια κουβέντα για την απόφαση της ΡΑΕ να εξαιρέσει τις πόλεις της Πελοποννήσου και να απεντάξει το έργο από το πενταετές πρόγραμμα 2020-2024 και περιορίζεται στο ότι η ΔΕΔΑ διατηρεί το δικαίωμα και θα κάνει αίτηση ακύρωσης ή προσφυγή, όταν θα αναθεωρηθεί το πρόγραμμα και όταν θα έχει εντάξει τα 20 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΣΠΑ ο κ. Νίκας.

Μετά τα πολλά θα …, ο κ.Υφυπουργός επισημαίνει ότι σε ότι αφορά την έλευση του φυσικού αερίου στην Σπάρτη και στην Καλαμάτα, θα μεταφερθεί υγροποιημένο αέριο με βυτιοφόρα από τη Ρεβυθούσα, γεγονός που θέτει σε επισφάλεια την επέκταση του κεντρικού αγωγού στις πόλεις της Νότιας Πελοποννήσου. (…) Η απένταξη της Πελοποννήσου δεν έγινε γιατί ευθύνονται οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, έγινε καθαρά για λόγους οικονομικών συμφερόντων στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΔΑ, με κίνητρο το κέρδος και όχι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των πολιτών της Πελοποννήσου».

 

Μοιράσου το άρθρο: