Με ανακοίνωσή της, η ΝΟΔΕ Αρκαδίας, τοποθετήθηκε γύρω απ’το θέμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αρκαδία, με αφορμή και πρόσφατη ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δελτίο Τύπου της Ν.Δ. αναφέρει τα εξής:

«Η αποτυχημένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε έντονα από τον ελληνικό λαό στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα των περιφερειακών, δημοτικών και ευρωεκλογών αποτέλεσε την οριστική καταδίκη της καταστροφικής διακυβέρνησης του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου οι πολίτες θα δώσουν καθαρή εντολή για την διακυβέρνηση του τόπου στην Νέα Δημοκρατία .

Ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στεγνώσει από πολιτικά επιχειρήματα, επιδίδεται σε μια σειρά από ενέργειες που στόχο
έχουν να εκφοβίσουν και να παραπληροφορούν το λαό ελπίζοντας ότι θα περιορίσουν την συντριβή που τους περιμένει.

Όσον αφορά πρόσφατο δημοσίευμα, στο οποίο με θρασύτητα επιστράτευσαν ξανά ψεύδη στο όνομα της « πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών της Αρκαδίας για τα αποτελέσματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Αρκαδία» και προς
αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζουμε τα εξής:

Με το νόμο 4238/2014 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) Δεν απολύθηκε κανένας γιατρός που εργαζόταν στα πολυιατρεία του ΙΚΑ αντίθετα τους δόθηκε απλόχερα η δυνατότητα να ενταχθούν στην ΠΦΥ ως μόνιμοι πλήρεις και αποκλειστικής απασχόλησης γιατροί του ΕΣΥ.

Η μη αποδοχή της θέσης δεν αποτέλεσε απόλυση αλλά επιλογή δική τους να ακολουθήσουν τον ιδιωτικό τομέα. Με την επιλογή αυτή εξ άλλου ταυτίστηκε πλήρως και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αφού αρνήθηκε πολλάκις την επανένταξη των ιατρών δικαιώνοντας την ΝΔ .

Δυστυχώς στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν δεν έγιναν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού πάρα μόνο επικουρικού που δεν λύνουν το πρόβλημα αφού σε δύο χρόνια θα αποχωρήσουν.

Όσον αφορά την λειτουργία των ΤΟΜΥ παρότι έγιναν αλλεπάλληλες προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων ιατρών, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Σε πολλές περιπτώσεις ιατροί που υπηρετούσαν στα Κέντρα Υγείας ως επικουρικοί κάλυψαν την θέση οικογενειακού ιατρού στα ΤΟΜΥ αυτό συνέβη και στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης.

Η ΤΟΜΥ Τρίπολης ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί σε δύο βάρδιες λόγο της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό λειτουργεί μόνο πρωί.

Με ψέματα μπήκαν στην ζωή μας, με ψέματα επέλεξαν να μας αποχαιρετήσουν.

Κάποιοι δεν θα αλλάξουν ποτέ, δικαίωμά τους. Τα ψέματα όμως τελειώνουν.

Στις 7 του Ιουλίου η Ελλάδα αλλάζει σελίδα αποφασιστικά.

Όλοι ενωμένοι για μια ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΑ».

δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: