Ανοιχτή-υπαίθρια εκδήλωση-συζήτηση για το … καυτό θέμα των αστικών απορριμμάτων της Τρίπολης, οργάνωσε το ΚΚΕ Τρίπολης.

Η εκδήλωση έγινε στην σκακιέρα της Τρίπολης.

Μίλησαν διάφορα στελέχη του ΚΚΕ, με συμμετοχή στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ακολούθησε διαδικασία ερωτήσεων-απαντήσεων.

Παρευρέθηκε και ο Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου.

Κατήγγειλαν για το πρόβλημα που … απειλεί άμεσα την Τρίπολη, όλες τις δημοτικές αρχές και όλες τις δημοτικές παρατάξεις (πλην της Λαικής Συσπείρωσης), μέχρι σήμερα, ενώ έριξαν ευθύνες και στις περιφερειακές αρχές.

Συγχρόνως, κατηγόρησαν τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι τώρα, ενώ ευθύνες έριξαν και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι ομιλητές (Π. Πανούση, Β. Γούργαρης, Δ. Νικολάου κ.ά.), ανέπτυξαν τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα -κατ΄ αυτούς- που προκαλεί το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου και η σύμβασή του, ενώ αναφέρθηκαν και κάποια οικονομικά στοιχεία, που κατά το ΚΚΕ Τρίπολης, εάν εφαρμοστεί το ΣΔΙΤ, θα προκαλέσουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα για το δήμο και τους πολίτες του.

Το ΚΚΕ Τρίπολης, κατέθεσε και την πρότασή του για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

» Η διαχείριση να γίνει από δημόσιο, κρατικό φορέα, που θα παρέχει τα μηχανήματα, τις υποδομές, που θα ακολουθεί πολιτικές μείωσης των σκουπιδιών, με διαλογή στην πηγή, με ανακύκλωση, με κομποστοποίηση. Να φύγουν οι ιδιώτες. Στις δομές αυτές, να δουλέψουν άτομα με μόνιμη και σταθερή εργασία, με δικαιώματα, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με μέτρα υγείας και ασφάλειας. Καλούμε τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να απαιτήσουν διαχείριση απορριμμάτων, με άλλη λογική, με άλλο σχέδιο, ανθρώπινο και μέσα στις οικονομικές τους δυνατότητες. Όχι στο ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου, επανέλαβαν όλοι με έμφαση».

Μοιράσου το άρθρο: