Αίτημα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνοδευόμενο με τεχνική έκθεση από την Τεχνική του Υπηρεσία, απέστειλε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ζητώντας να κινηθεί η διαδικασία για την αξιοποίηση εκ μέρους του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ,των εγκαταστάσεων του πρώην Ψυχιατρείου Τρίπολης, προκειμένου να δημιουργηθεί πανεπιστημιακό campus στον εν λόγω χώρο.

Στα σχετικά έγγραφα, που υπογράφει ο πρύτανης του Ιδρύματος Αθανάσιος Κατσής, αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 22.000.000 ευρώ, τα οποία επιμερίζονται ως εξής:

 Δαπάνη για την σύνταξη της μελέτης 500.000 ευρώ.

 Δαπάνη για την επίβλεψη του έργου 100.000 ευρώ.

 Επισκευή υφισταμένων κτηρίων (17.780 τ.μ) 21.400.000 ευρώ.

Η τεχνική έκθεση που υπέβαλε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προβλέπονται τα εξής:

“ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Προτείνεται, η διαμόρφωση φοιτητικής εστίας με τη δυνατότητα φιλοξενίας φοιτητών, επισκεπτών καθηγητών, φοιτητών από προγράμματα ανταλλαγής ή ερευνητών, συνεδριακού χώρου ή χώρου πολλαπλών χρήσεων (για πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ημερίδων, εκθέσεων κ.τ.λ.), χώρων εκπαίδευσης για την υποστήριξη τριών τμημάτων, υποστήριξη του Κέντρου Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου, δημιουργία ερευνητικών εργαστηρίων και ερευνητικού ινστιτούτου, co-working spaces, φοιτητική λέσχη, χώροι διοίκησης, κατασκευή υπαίθριου θέατρου, γυμναστήριο και γήπεδο 5 x 5 (με κερκίδες και βοηθητικούς χώρους), διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και αξιοποίηση – προστασία του άλσους.

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: ΚΤΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το υπουργείο Παιδείας προβλέπεται η δημιουργία Φοιτητικής Εστίας – Λέσχης 200 ατόμων για την οποία εκτιμάται ότι θα χρειαστούν συνολικά 8.053,50 τ.μ. (αρ. πρωτ 51887/ΣΤ1/24-5-2006)

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτηριολογικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από το υπουργείο Παιδείας η επιφάνεια των χώρων Διοίκησης εκτιμάται σε 4.680,00 τ.μ.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Για την υποστήριξη της λειτουργίας τριών τμημάτων εκτιμάται επιφάνεια 4.044,5 τ.μ.
Περιλαμβάνονται αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια εκπαίδευσης και εργαστήρια έρευνας, αναγνωστήριο, χώρος εργασίας μεταπτυχιακών φοιτητών κ.α

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙV: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεδριακός Χώρος – Χώρος Εκθέσεων με επιφάνεια 1.000 τ.μ.

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ (200 ατόμων, με βοηθητικές λειτουργίες)

ΕΝΟΤΗΤΑ V: ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΓΗΠΕΔΟ 5 x 5 (με κερκίδες + βοηθητικούς χώρους)

 

από το www.ppel.gov.gr
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: