Μετά τη νέα τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα Τετάρτη (1/4), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι οι προγραμματισμένοι για τον Ιούνιο αγώνες των εθνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των playoffs του Euro, αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

Μεταξύ των αποφάσεων που πάρθηκαν ήταν η αναβολή όλων των αγώνων της UEFA, συμπεριλαμβανομένου του Champions League και του Europa League, καθώς και ότι θα αλλάξει η ημερομηνία που αφορά την προσεχή (καλοκαιρινή) μεταγραφική περίοδο. Αυτό ασφαλώς σημαίνει ότι οι προθεσμίες για τη διεξαγωγή των αγώνων της UEFA για τη σεζόν 2020-2021, παύουν να ισχύουν μέχρι να υπάρξει νέα απόφαση.

Στις 23 Μαρτίου η UEFA είχε ανακοινώσει την αναβολή των τελικών του Champions League και του Europa League, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τον προσεχή Μάιο.

Οι διοργανώσεις που αναβλήθηκαν είναι:

Όλοι οι αγώνες των εθνικών ομάδων για τους άνδρες και τις γυναίκες που επρόκειτο να γίνουν τον Ιούνιο του 2020. Συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες playoffs για το UEFA EURO 2020 και τους προκριματικούς αγώνες για το UEFA Women’s EURO 2021.

Όλοι οι αγώνες της UEFA, συμπεριλαμβανομένων διεθνών φιλικών.

Τα τελικά του ευρωπαϊκού U17 που είχαν προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2020.

Τα τελικά του Euro γυναικών U19 που θα γίνονταν τον Ιούνιο του 2020.

Τα τελικά του Euro γυναικών U17 που επρόκειτο να διεξαχθούν τον Μάιο του 2020.

Τα τελικά του Euro U19 που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν τον Ιούλιο του 2020.

Τα τελικά του Champions League στο φούτσαλ, που είχαν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2020.

Σχετικά με την αδειοδότηση των ομάδων και το Financial Fair Play, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε να δοθεί περισσότερος χρόνος στις ενώσεις – μέλη της για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των συλλόγων, έως ότου επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία εγγραφής τους για τις διοργανώσεις της UEFA την επόμενη σεζόν.

Ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης αβεβαιότητας που προκαλείται από τα τρέχοντα έκτακτα γεγονότα, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε επίσης να αναστείλει τις διατάξεις αδειοδότησης των συλλόγων που σχετίζονται με την προετοιμασία και την αξιολόγηση των μελλοντικών χρηματοοικονομικών πληροφοριών των συλλόγων. Η απόφαση αυτή ισχύει αποκλειστικά για συμμετοχή στους αγώνες της UEFA για τη σεζόν 2020/21.

Πηγή: www.uefa.com

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: www.eurokinissi.gr

Μοιράσου το άρθρο: