Για το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ 2, αναφέρεται, με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, που προωθήθηκε απ’ τον Αρκάδα βουλευτή, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο τομεάρχης ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλης Κατρίνης, κατέθεσε πρόσφατα ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό, για το θέμα αυτό.

Το Κίνημα Αλλαγής, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα, στοιχεία για τον δείκτη δανειοδότησης των επιχειρήσεων, μέσω των δανείων απ’ το ΤΕΠΙΧ 2, ενώ, ισχυρίζεται, ότι (…) μέσα από την δημοσιοποίηση των στοιχείων θα αντιληφθούν όλοι αν και κατά πόσο καλύπτονται οι ανάγκες ρευστότητας των επιχειρήσεων, τη στιγμή που οι αιτήσεις που κατατέθηκαν προσεγγίζουν τις 100.000 (…).

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

‘’ Όταν οι συνολικές αιτήσεις δανειοδότησης των επιχειρήσεων ξεπερνούν τις 100.000, αυτό σημαίνει ότι 9 στις 10 αιτήσεις έχουν απορριφθεί.

Όταν το ακριβές ποσό των αιτούμενων δανείων υπερβαίνει τα 12 δις ευρώ, αυτό σημαίνει ότι οι πόροι του ΤΕΠΙΧ ΙΙ δεν επαρκούν για να στηρίξουν τη ρευστότητα.

Περιμένω από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα ακριβή στοιχεία και κυρίως πόσες από τις επιχειρήσεις που εγκρίθηκε η δανειοδότηση τους είναι μικρού ή μεσαίου μεγέθους’’, τονίζει ο κ.Κατρίνης.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: