Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σε περιοχές της Νότιας Λακωνίας από την χαλαζόπτωση του περασμένου Σαββάτου, ακόμα και αυτές των θερμοκηπίων που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης των καρπών.

Εχθές πραγματοποίησε επίσκεψη στην Δημοτική Κοινότητα Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, η οποία «χτυπήθηκε» από την έντονη χαλαζόπτωση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν ο βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Βέρδος και το σύνολο σχεδόν του δημοτικού συμβουλίου, ενημερώθηκε για την έκταση των ζημιών, την ένταση του φαινομένου και την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων αγροτών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε κάποιες από τις καλλιέργειες που «χτυπήθηκαν» από την χαλαζόπτωση, ώστε να διαπιστώσω και ο ίδιος την έκταση της ζημιάς.

Απο το Σάββατο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έχει ζητήσει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, την κήρυξη της περιοχής του Δήμου Ευρώτα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω θεομηνίας, την άμεση αποστολή κλιμακίων του ΕΛΓΑ για την αποτίμηση των καταστροφών των παραγωγών και την αποζημίωσή τους και την αναστολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών όσων επλήγησαν από την καταστροφική χαλαζόπτωση.

Ο κ. Τατούλης τονίζει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη των παραγωγών και της τοπικής οικονομίας της Λακωνίας και ειδικότερα της περιοχής του Δήμου Ευρώτα, η οποία επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα για 4η συνεχή χρονιά, με τραγικές συνέπειες στην παραγωγή.
Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί κυρίαρχο πυλώνα αγροτικής οικονομίας για τη Λακωνία, την Πελοπόννησο και τη Νότια Ελλάδα.
Η Η Περιφερειακή αρχή με απόλυτη συνέπεια προς την ευθύνη της και την εμπιστοσύνη των πολιτών θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως άλλωστε έχει κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν, ώστε, αφενός, να περιοριστούν οι ζημιές στην τοπική οικονομία, και, αφετέρου, να δημιουργηθούν συνθήκες επανόρθωσή της.

Μοιράσου το άρθρο: