Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020, δύο πολύ σημαντικά έργα πολιτιστικής ανάπτυξης για τη Λακωνία.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ)» στον άξονα προτεραιότητας 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) εντάχθηκαν τα έργα:

1. Αποκατάσταση του νεοκλασικού κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Σπάρτης με προϋπολογισμό 402.637,00€

2. Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά Λακωνίας με προϋπολογισμό 1.035.400,00€

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, σε δηλώσεις της, επισήμανε, ότι, η Περιφέρεια, αξιοποιώντας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, επενδύει σε έργα πολιτισμικής σημασίας, όπως το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται η ΛΑΦ Σπάρτης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο κτήριο και αποτελεί κόσμημα για την πόλη της Σπάρτης και στοιχείο ανάδειξης της νεότερης πολιτιστικής της κληρονομιάς, καθώς και η αποκατάσταση του Βυζαντινού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Απιδιά, που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα μ.χ. και η συντήρηση και ανάδειξη του, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.\

δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: