Οι πρώτες ημέρες του Απριλίου ήταν ημέρες εκπαίδευσης σχολικών μονάδων για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κων/νος Καστρής.

Σειρά είχαν το Γυμνάσιο Γυθείου με 350 περίπου μαθητές και μαθήτριες, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Βρονταμά με 50 περίπου μαθητές και μαθήτριες.
Οι μαθητές του Γυμνασίου ενημερώθηκαν για την πρόληψη και την καταστολή δασικών και αστικών πυρκαγιών, το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών, παροχής βοήθειας και γενικά γνωριμίας και ευαισθητοποίησης με το πυροσβεστικό έργο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

α) Ενημέρωση μαθητών με οπτικοακουστικό υλικό εντός αίθουσας
β) Επαγγελματικό Προσανατολισμό αναφορικά με τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,
γ) Κατάσβεση πυρκαγιάς με χρήση φορητού πυροσβεστήρα.

Οι μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Βρονταμά παρακολούθησαν κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό με εικόνες και ερεθίσματα για τα πυροσβεστικά οχήματα, τα πυροσβεστικά εργαλεία και υλικά, τον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και μαζί με τους δασκάλους – εκπαιδευτές του σχολείου, έμαθαν για την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα του πυροσβεστήρα στο σχολείο και σε κάθε χώρο που υπάρχουν ανθρώπινες δραστηριότητες. Τέλος έγινε πρακτική εκπαίδευση στη χρήση πυροσβεστήρα και την κατάσβεση πυρκαγιάς από τους εκπαιδευτικούς που εντυπωσίασε τους μικρούς μαθητές.

Η συμμετοχή των μαθητών στην ενημέρωση τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν εντυπωσιακή και οι ερωτήσεις καθώς και οι αφηγήσεις περιστατικών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνοντας ερωτήσεις και αναπτύσσοντας συζητήσεις με τους πυροσβέστες που επιβεβαίωναν την διάθεσή τους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις για το πυροσβεστικό έργο.

Δ.Τ.

Μοιράσου το άρθρο: