Η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών σε ανάμνηση του πρώτου νεκρού πυροσβέστη του πυροσβεστικού σώματος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου σε συνεργασία με τον δήμο Ευρώτα θα τελέσει ιερό μνημόσυνο στο μνημείο Πυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή και Πεσόντων Πυροσβεστών Λακωνίας στην είσοδο της ΔΕ Σκάλας του Δήμου Ευρώτα (πλησίον Γυμνασίου Σκάλας), την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 10.30′ το πρωί.

Μετά το τέλος του ιερού μνημοσύνου και την κατάθεση στεφανιών θα παραδοθεί επιτοίχια αφιέρωση (ποίημα) από την κυρία Ουρανία Μπούρτζινου, στον διοικητή της ΠΥ Γυθείου προς τιμή του πεσόντα διοικητή πυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή.

Ο Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής γεννήθηκε το 1962, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1985, ενώ το 1991 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Ο άτυχος Αξιωματικός έχασε τη ζωή του , στις 22 Αυγούστου 2011, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Βαθύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Ήταν έγγαμος και από το 1999 υπηρετούσε στην Π.Υ. Γυθείου.

Μοιράσου το άρθρο: