Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο, μέσω ευρείας κλίμακας, αστυνομικής επιχείρησης στη Λακωνία.

Η δράση έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν μετά από Εντάλματα Σύλληψης του Ανακριτή Γυθείου, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 25 έως 56 ετών και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 42 ετών, αντίστοιχα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν από το Νοέμβριο του 2019, έως και τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου, εγκληματική δίκτυο, αποτελούμενο από δύο αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και ηρωίνης, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.

Παράλληλα, τα προσδοκώμενα έσοδα του εγκληματικού δικτύου, από την εγκληματική τους δράση, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις -22.000- ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν παράλληλες έρευνες, σε οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· μικροποσότητες κοκαΐνης,
· μικροποσότητα ηρωίνης,
· μικροποσότητα κάνναβης,
· -158- ναρκωτικά δισκία,
· -1- συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser),
· -144- φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
· -6- δισκία άγνωστης ουσίας, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται,
· -2- οχήματα, εκ των οποίων το ένα ήταν κλεμμένο,
· -5- σουγιάδες,
· -14- κινητά τηλέφωνα,
· -1- ζυγαριά ακριβείας,
· το χρηματικό ποσό των -2.130- ευρώ,
· αντικείμενα που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Ελληνική Αστυνομία

Μοιράσου το άρθρο: