Έξι (6) περιφερειακές παρατάξεις, του περιφερειακού συμβουλίου της Πελοποννήσου, ζητούν εγγράφως απ’ τον πρόεδρο του συμβουλίου, κ. Μανώλη Σκαντζό, όπως σχεδιάσει έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του συμβουλίου, για το … καυτό θέμα της τύχης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Η επιστολή-πρόταση, υπογράφεται απ’ τους επικεφαλής των έξι αυτών παρατάξεων.

Την ενημέρωση, ανέλαβε να προωθήσει προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, ο Θανάσης Πετράκος, της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»:

Λέει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σας αποστέλλω επιστολή για έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το θέμα του κλεισίματος των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Η πρόταση όπως θα δείτε, υπογράφεται από τους επικεφαλής των έξι παρατάξεων για λογαριασμό όλων των περιφερειακών συμβούλων (16) των συγκεκριμένων παρατάξεων.

Γνωρίζουμε ότι τυπικά δεν έχουμε τον απαιτούμενο αριθμό των 17 συμβούλων. Ελπίζουμε να μην σταθείτε στον τύπο αλλά στην ουσία.
Με εκτίμηση
Θανάσης Πετράκος»

* Το σχετικό κείμενο-αίτημα, των έξι (6) παρατάξεων, έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέχρι το 2028. Στη συνέχεια σε σχέση με τη λειτουργία του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης έγινε γνωστό ότι η μονάδα Μεγαλόπολη ΙΙΙ, η οποία συνδέεται με την τηλεθέρμανση της Μεγαλόπολης θα κλείσει οριστικά το 2020 η δε μονάδα Μεγαλόπολη IV θα κλείσει μέχρι το 2028.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι προφανές, δημιουργεί κοινωνικό σοκ στην Πελοπόννησο.

Με δεδομένο ότι: α) το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης στη χθεσινή (Τετάρτη 9/10/19) έκτακτη συνεδρίασή του ομόφωνα αντιτάσσεται στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ, β) οι εργαζόμενοι καθολικά αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να συνεδριάσει άμεσα και έκτακτα το Π.Σ. Πελοποννήσου με θέμα: «Όχι στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη».

Για το σκοπό αυτό, κ. Πρόεδρε, ζητούμε την κατεπείγουσα και έκτακτη σύγκλιση του Π.Σ. με βάση το άρθρο 167 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του Ν. 4555/2018 και όπως ισχύει με την εγκύκλιο της 20 Αυγούστου 2019 του Υπουργείου Εσωτερικών».

δελτίο Τύπου
φωτό (αρχείο): Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: