Οριοθετημένη είναι πλέον η φωτιά στην περιοχή Λουτρακίου Περαχώρας, στα Γεράνει όρη, που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου 2019.
Ξεκίνησε απο ένα σημείο, ακριβώς πάνω απο τον περιφερειακό δρόμο του Λουτρακίου.

Ο φόβος αναζοπυρώσεων και οι μικρές διάσπαρτες αναεργές εστίες είναι η αγωνία των πυροσβεστών.

Οι δυνάμεις της πυρόσβεσης ενισχύθηκαν το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2019, από αέρος, επιχείρησαν συνολικά 10 αεροσκάφη και ελικόπτερα καθώς και 169 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα απο το έδαφος.

Συνέδραμαν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές και υδροφόρες της περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα της ΔΕΗ,σε σημείο ακριβώς πάνω από τον περιφερειακό δρόμο του Λουτρακίου και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή των Γερανείων καίγοντας αρκετά χιλιόμετρα συμπαγούς δάσους.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν το Μοναστήρι του Οσίου Ποταπίου και ο οίκος ευγηρίας του Προφήτη Ηλία, μεταφέρθηκαν συνολικά 50 άτομα, μοναχές και ηλικιωμένοι οι οποίοι φιλοξενήθηκαν με ασφάλεια σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, οι διοικητές των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Δήμας, βουλευτές της Κορινθίας, κάτοικοι και ομάδες διάσωσης και δασοπυρόσβεσης.

Μοιράσου το άρθρο: