Την θέση της για το θέμα της τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης, γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή της, η ‘Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου’.

Η παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου, αναφέρει, τα εξής, μεταξύ άλλων:

(…) Η κυβέρνηση μετά την ακύρωση των έργων σύνδεσης του φυσικού αερίου από τη ΡΑΕ στις πόλεις της Πελοποννήσου προχωρά στην κατασκευή δικτύων στην Μεγαλόπολη για παροχή φυσικού αερίου για θέρμανση και κάθε άλλη χρήση με την προμήθεια φυσικού αερίου από ιδιώτες προμηθευτές.

Η διορισμένη από τη κυβέρνηση Διοίκηση της ΔΕΗ τηρεί απαράδεκτη στάση.

Υπονομεύει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και λειτουργεί και σε βάρος και των ιδίων των συμφερόντων της διότι αρνείται να συνδέσει την Τηλεθέρμανση με την 5η Μονάδα συνδυασμένου κύκλου με Φ.Α.

Γιατί άραγε παρά το ότι στη Μεγαλόπολη λειτουργεί η 5η μονάδα Φ.Α. της ΔΕΗ στην οποία μπορεί να συνδεθεί η Τηλεθέρμανση, κυβέρνηση και διορισμένη Διοίκηση επιλέγουν να μην συνδέσουν τη τηλεθέρμανση με τη 5η μονάδα αλλά να επιβαρύνουν τους πολίτες της Μεγαλόπολης με τη σύνδεση τους με Φ.Α. ;

Η απάντηση είναι απλή. Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιδιωτών προμηθευτών Φ.Α. αφού θα τους προσφέρουν υποχρεωτικά έτοιμη πελατεία (…).

Η παράταξη, πραγματοποιεί και το σχετικό κάλεσμα για να επιτευχθεί μία άλλη λύση:

«Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς για συνέχιση του αγώνα για την αποτροπή της βίαιης απολιγνιτοποίησης και το πρόωρο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και τη διεκδίκηση λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης και της διορισμένης Διοίκησης της ΔΕΗ έτσι ώστε να μην ακυρωθεί μια σημαντική επένδυση και να ολοκληρωθεί η σύνδεση στο σύνολο της πόλης αξιοποιώντας και το ποσό που πρόσφατα εγκρίθηκε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (…)».

πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: