Την αντίθεσή τους στην πώληση των Μονάδων της 3ης και 4ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης εξέφρασαν σήμερα, εορτή του πολιούχου της πόλης οι εργαζόμενοι, κάτοικοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας, φορέων, πολιτικών κομμάτων, περιφέρειας Πελοποννήσου, δήμων των όμορων νομών και αυτών της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην κεντρική πλατεία, αμέσως μετά την περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου στους δρόμους τη πόλης.

Με το συλλαλητήριο έδειξαν ότι όλοι μαζί ξεκίνησαν έναν μεγάλο αγώνα σε συνεργασία νε τους άλλους ενεργειακούς δήμους της χώρας κατά των σχεδιασμών της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ.

Εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που διοργάνωσε το συλλαλητήριο, ο πρόεδρος της κ. Αδαμίδης, εξέφρασε τη διαφωνία του με την πώληση των μονάδων και την αμφιβολία του για την ευόδωση του market test της διαδικασίας δηλαδή που θα τεστάρει το ενδιαφέρον για τις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ.

Ο Θανάσης Πετράκος υπεύθυνος Ενεργειακής πολιτικής της Λαικής Ενότητας και πρώην βουλευτής δήλωσε στην ΕΡΤ Τρίπολης:
«Η Μεγαλόπολη στέλνει περήφανο μήνυμα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Σταθάκη. Δεν θα καταφέρετε να ιδιωτικοποίησετε τη ΔΕΗ. Θα έχετε την τύχη του κ Σαμαρά, όπως με τη Μικρή ΔΕΗ.»

Εγκάρδιο αγωνιστικό μετέφερε ο Μητροπολίτης Γορτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, ενώ τοποθετήσεις έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιανακούρας, οι δήμαρχοι Μεγαλόπολης και Εορδαίας, εκπρόσωποι των Δήμων Τρίπολης o κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου και Αμυνταίου , εκπρόσωποι των συνταξιούχων,ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας κ. Μπρουμάς, ο κ. Γούργαρης απο τη Λαική Συσπείρωση, ο κ. Αρχοντας συντονιστής της ΔΗΜ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ στην Αρκαδία, συνδικαλιστές, κ.α.

φωτό : kafeneiomegalopolis.gr

Μοιράσου το άρθρο: