Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Αυγούστου, διοργανώνεται το 1ο Συμπόσιο Μεγαλόπολης, το οποίο είναι αφιερωμένο στους με καταγωγή από την Πελοπόννησο, πολεμιστές ΕΛΔΥΚ και στους αγνοούμενους του πολέμου του 1974 στην Κύπρο.

Το επιστημονικό συμπόσιο, διοργανώνει ο Δήμος Μεγαλόπολης, με την συμμετοχή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και περιλαμβάνει έκθεση, προβολές, εισηγήσεις καθηγητών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σχετικά με τα γεγονότα της Κύπρου και επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες πολεμιστές ΕΛΔΥΚ και τους αγνοούμενους αγωνιστές της Κύπρου.

Το διήμερο συμπόσιο, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι, με απόδοση τιμής στους παρευρισκόμενους πολεμιστές ΕΛΔΥΚ.

Η Επιστημονική επιμελήτρια είναι η κ. Σπανού Θεοδώρα, Ερευνήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας και Νεότερης Ιστορίας, Υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνικής Λαογραφίας.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι και οι πολίτες της περιοχής και ευρύτερα της Πελοποννήσου να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συμποσίου, το οποίο είναι το πρώτο που διεξάγεται πανελλαδικά για το μεγάλο θέμα της Εθνικής καταστροφής της Κύπρου.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: