Συνάντηση στην Αθήνα, για να υπάρξει ενημέρωση και να δοθούν διευκρινήσεις, γύρω από θέματα που αφορούν την μεταλιγνιτική εποχή του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, έγινε πρόσφατα.

Κύριο θέμα συζήτησης, ήταν η φημολογία της δημιουργίας φωτοβολταικού πάρκου 1GW στην περιοχή.

Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας (την υπογράφουν ενώσεις και δημοτικά διαμερίσματα Μεγαλόπολης και Φαλαισίας), σχεδιάζεται πάρκο, 1 γίγαβατ, σε έκταση 23.000 στρεμμάτων.

Ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης, κ. Χριστογιαννόπουλος, διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους, ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημο σχέδιο για δημιουργία τέτοιου πάρκου και ότι είναι αβάσιμες οι όποιες πληροφορίες υπάρχουν.

Τόνισε, ότι, υπάρχει σχέδιο για δημιουργία, μικρότερου φωτοβολταικού πάρκου, σε έκταση 1.000 περίπου στρεμμάτων, ενώ ανέλυσε και το πλάνο των έργων της μεταλιγνιτικής εποχής.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων και των συλλόγων, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία μεγάλου φωτοβολταικού πάρκου, ενώ αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν το θέμα.

Τέλος, δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στη διαβούλευση του σχεδίου μετάβασης στην »επόμενη ημέρα» της Μεγαλόπολης, ενώ εξέφρασαν την πρόθεση να αναλάβουν πρωτοβουλίες και νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποφευχθεί η πιθανή δημιουργία μεγάλου φωτοβολταικού πάρκου.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: