Όλα είναι έτοιμα στο Ναύπλιο για το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της πόλης.

Αισίως το Φεστιβάλ Ναυπλίου έφτασε στον 27ο χρόνο του κι αυτό βεβαίως δείχνει την επιτυχία του θεσμού που ξεκίνησε δειλά-δειλά το 1991 , ως ΄΄Φεστιβάλ Μορέως΄΄ και εξελίχτηκε σε μια μεγάλη πολιτιστική διοργάνωση.
Όλα αυτά τα χρόνια ΄΄ψυχή ΄΄ του φεστιβάλ είναι ο καλλιτεχνικός του διευθυντής , σπουδαίος πιανίστας, Γιάννης Βακαρέλης που κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες παρουσιάζει πάντα ένα εξαιρετικό και ποιοτικό πρόγραμμα , με κλασσική , τζαζ και άλλα παρεμφερή είδη μουσικής.

Οι εκδηλώσεις -συναυλίες γίνονται σε μοναδικούς χώρους όπως το Παλαμήδι, το Βουλευτικό, η πλατεία Αγίου Γεωργίου και έτσι αναδεικνύονται ξεχωριστές ΄΄γωνιές΄΄ της παλιάς , ενετικής , πόλης.

Σήμερα το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος τόνισε τη σημασία του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου , τόσο στην πολιτιστική ζωή-προβολή της Αργολικής πρωτεύουσας , όσο και στη μουσική παιδεία των νέων της πόλης που παρακολουθούν , αλλά και συμμετέχουν, μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο κ. Κώστας Χελιώτης , μέλος της οργανωτικής επιτροπής , επισήμανε ότι ΄΄μετά από 27 συνεχή χρόνια το Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει αφήσει το ΄΄αποτύπωμα ΄΄ του τόσο στην πόλη όσο και στο κοινό , ντόπιους και επισκέπτες κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα έρχονται στο Ναύπλιο, ειδικά γι αυτή τη διοργάνωση΄΄.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ .Γιάννης Βακαρέλης τόνισε ότι ΄΄ το Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει πάρει πλέον ένα πανευρωπαϊκό χαρακτήρα , με αξιόλογους Έλληνες και ξένους σολίστ , είναι μια διοργάνωση που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη καλλιτεχνών , μάνατζερ, χορηγών, δημοσιογράφων κλπ …΄΄

Ο κ. Βακαρέλης είπε ότι ΄΄ τιμώμενη χώρα είναι η Αυστρία ενώ εξήρε τη συμμετοχή νέων Ναυπλιέων καλλιτεχνών στις παράλληλες εκδηλώσεις.

Η αυλαία του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου ανοίγει αύριο ( Παρασκευή ) στις 9μμ στην πλατεία Συντάγματος με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ( φωτο) ενώ το Σάββατο το πρόγραμμα έχει βραδιά τζαζ στο Παλαμήδι.

Η τιμή εισιτηρίου των συναυλιών είναι πέντε ευρώ , γίνεται προπώληση από το δήμο , υπάρχουν όμως εισιτήρια και την ώρα της κάθε συναυλίας.

Οι συναυλίες και παράλληλες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 8 Ιουλίου.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: