Με μια σύντομη αποτίμηση για τα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια ξεκίνησε την σύντομη τοποθέτηση του κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός τόνισε ότι περάσαμε στη φάση της ανάπτυξης για την οικονομία, σπανίως θα ακούσετε ότι αυτή η κυβέρνηση δημιούργησε 380.000 θέσεις εργασίας, έρχεται τις επόμενες μέρες η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επιστροφή των χρημάτων στα ειδικά μισθολόγια, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το κοινωνικό μέρισμα και τα συνολικά θετικά μέτρα για το 2018 και το 2019.

Η οικονομία και η κοινωνία είπε χαρακτηριστικά, έχουν περάσει σε μια τροχιά ανάπτυξης και είναι η ανάγκη αυτής της αριστερής κυβέρνησης που κάνει την ανάπτυξη δίκαιη.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός κ.Νίκος Παππάς είπε χαρακτηριστικά :

«Υπάρχει ελλιπής ενημέρωση. Στο μυαλό ενός πάρα πολύ μεγάλου κομματιού του λαού μας, υπάρχει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει σε κίνδυνο την αρχαία κληρονομιά της Ελληνικής Μακεδονίας ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών σε 140 χώρες ο Βόρειος γείτονάς μας λεγόταν Δημοκρατία της Μακεδονίας σκέτο και δεν είχε λάβει καμία δημόσια δέσμευση ρητή ότι αποποιείται την κληρονομιά της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας, τον Αλέξανδρο, τον Αριστοτέλη.
Αυτό συμβαίνει μόνο με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πριν τη συμφωνία των Πρεσπών είχαν και αυτοί μια εθνικιστική ηγεσία η οποία ξόδευε μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού για να χτίσει μνημεία τέτοιου τύπου.

Και τι έχει κερδίσει η Ελλάδα ;

Η πάγια θέση της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όλες οι κυβερνήσεις την υπηρέτησαν αυτή τη γραμμή άλλοι με συνέπεια, άλλοι με λιγότερη συνέπεια, αλλά αυτή ήταν η εθνική γραμμή.

Το κερδίσαμε αυτό.

Μια συμφωνία που μας λένε και οι γείτονες και εμείς ότι δεν τίθεται αλλαγή συνόρων, ότι τίποτα από αυτά που περιέχονται στ η συμφωνία δεν μπορεί να ερμηνευτεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να δώσει πατήματα στον αλυτρωτισμό.

Τέλος ο κ. Παππάς προέτρεψε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τα αξιοποιούν με τρόπο αποτελεσματικό για να μπορούν να περπατούν τα καλά νέα.

Η εκδήλωση, έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Μάκρης του Δήμου Τρίπολης, παρουσία του βουλευτή Γιώργου Παπαηλιού, του μέλους της Κ.Ε. Χρήστου Στάικου, γραμματέων και στελεχών των Νομαρχιακών Επιτροπών περιφέρειας Πελοποννήσου, των δημάρχων Τρίπολης Δ. Παυλή και Μεγαλόπολης Δ. Παπαδόπουλου και φίλων του κόμματος.

Μοιράσου το άρθρο: