Το Ναύπλιο ανοίγει και πάλι..

Στην πρωτεύουσα της Αργολίδας όλα είναι έτοιμα στον κλάδο της εστίασης για την αυριανή επανέναρξη .

Σήμερα από το πρωί μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» στα καταστήματα εστίασης όπως ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ κλπ ώστε από αύριο να υποδεχτούν την πελατεία, ντόπιους και επισκέπτες.

Όπως είπε στην ΕΡΑ Τρίπολης ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης Σπύρος Αφίφης οι συνάδελφοι του πέρασαν ένα πολύ δύσκολο δίμηνο, όμως τώρα είναι έτοιμοι να υποδεχθούν και πάλι τον κόσμο, να προσφέρουν τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αυτές που προσφέρουν χρόνια τώρα.

Ο κ. Αφίφης αναφέρθηκε στα αρκετά προβλήματα του κλάδου λέγοντας ότι « ο Δήμος Ναυπλίου ήδη έχει στηρίξει ενεργά την εστίαση και περιμένουν και από την πολιτεία την έμπρακτη στήριξη ειδικά τώρα σε μια μεταβατική περίοδο…»

Σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με το Δ.Σ του συλλόγου εστίασης του Ναυπλίου ( φωτο) στο οποίο μετέφερε την βούληση της κεντρικής εξουσίας για ενεργό συμπαράσταση ενώ άκουσε τα ιδιαίτερα τοπικά ζητήματα.

Στη συνέχεια ο κ. Ανδριανός είχε ανάλογη συνάντηση με το σύλλογο εστίασης του Άργους.

Αν και κλειστά σήμερα τα καταστήματα εστίασης η πόλη του Ναυπλίου χθες και σήμερα παρουσιάζει μια αυξημένη κίνηση σε επισκεψιμότητα και πολλοί είναι αυτοί που με ένα καφέ στο χέρι σεργιάνισαν στα γραφικά σοκάκια .

Στο ξεκίνημα της νέας τουριστικής σαιζόν οι επαγγελματίες του κλάδου εκφράζουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το φετινό καλοκαίρι θεωρώντας ότι το Ναύπλιο και η ευρύτερη περιοχή θα κρατήσουν την σταθερή πελατεία του εσωτερικού( Αθήνα κυρίως..) και ότι.. προκύψει από τις αφίξεις αλλοδαπών, από Ιούλιο και μετά.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: