Ήταν καλοκαίρι στη συνοικία της Πρόνοιας , στις βραδιές αφιερωμένες στο Μανώλη Χιώτη , όπου ο Δήμος Ναυπλίου οργάνωσε και φιλοξένησε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο μία έκθεση αφιερωμένη στη μνήμη του ντόπιου καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Κόκκορη.

Εκεί , ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος εξέφρασε και ανακοίνωσε τη θέληση για την ίδρυση του Μουσείου του Καραγκιόζη , το οποίο θα μας ταξιδέψει στην πορεία αυτής της τέχνης και στην παρουσίαση των λατρεμένων σε όλους μας φιγούρων των ηρώων του Θεάτρου Σκιών.

Σε ανακοίνωση του ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Ναυπλίου αναφέρει ότι «έχοντας κάνει πολλές συναντήσεις , συζητήσεις , κινήσεις και σχεδιασμούς με ανθρώπους που διαθέτουν εξιδεικευμένες γνώσεις και συγχρόνως αγαπούν την ιδιαίτερη αυτή τέχνη , φτάσαμε σήμερα στα γραφεία του ΔΟΠΑΤ να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που επισφράγισε την ίδρυση αυτού του Μουσείου στην Πρόνοια και να προχωρήσουμε στην εξεύρεση του χώρου ,που απαιτείται.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απ όλους μας απευθύνεται σε στενό οικογενειακό πρόσωπο του Γιάννη Κόκκορη , το οποίο θα μας διαθέσει και χαρίσει όλο το υλικό , τον πλούτο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε , του Κόκκορη.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν όλα όσα χρειάζονται για να φτάσουμε στο στήσιμο ενός σημαντικού πολιτιστικού κυττάρου για την Πρόνοια , για όλη την πόλη μας , για όλο το Δήμο μας και κυρίως για τα παιδιά μας , αφού ο σχεδιασμός του περιέχει και λειτουργία εργαστηρίου βιωματικής προσέγγισης…»

Η μαγεία του Θεάτρου Σκιών και ο μπερντές ζωντανεύει στην αγαπημένη Πρόνοια στο Ναύπλιο και ακούει στο όνομα Γιάννης Κόκκορης.

Μοιράσου το άρθρο: