Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην πόλη του Ναυπλίου- και όχι μόνο- η προσβλητική, όπως χαρακτηρίστηκε, διαφήμιση ενός πάρτι που έγινε μπαρ της πόλης, παραμονή Χριστουγέννων.

Οι διοργανωτές και υπεύθυνοι του μπαρ κυκλοφόρησαν αφίσα με τη φωτογραφία του Ιησού Χριστού με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, με κραγιόν και με σκουλαρίκια…!

Καλούσαν μάλιστα «όλους τους ..αμαρτωλούς να πάνε και να διασκεδάσουν…» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η αφίσα διακινήθηκε και στο fb με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια από κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Η πρώτη αντίδραση υπήρξε από τον ιερέα Διονύση Ταμπάκη, εφημέριο της κοντινής εκκλησίας «Γενέσιο της Θεοτόκου» που ζήτησε από τους διοργανωτές να αποσύρουν άμεσα την αφίσα που είναι άκρως προσβλητική για τον Χριστό και τη θρησκεία, παραμονή μάλιστα της μεγάλης γιορτής. Τους επέκρινε μάλιστα και δημόσια για τον τρόπο που επέλεξαν να διαφημίσουν το πάρτι τους.

Σύμφωνα με τον ιερέα Διονύσιο Ταμπάκη η εικόνα του Ιησού που επέλεξαν να διακωμωδήσουν θεωρείται η πλέον πιστή αναπαράσταση του Χριστού και περιέχει πολύ μεγάλους συμβολισμούς αλλά και ταυτίζεται σε πάνω από 200 σημεία με την Σινδόνη του Τορίνο.

Γεγονός είναι ότι η εν λόγω διαφήμιση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο χώρο της Εκκλησίας αλλά και σε δημότες όσο και επισκέπτες της περιοχής.

Μοιράσου το άρθρο: