Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου στην κατηγορούμενη για το φόνο του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, πριν έξι χρόνια στην Κοιλάδα Ερμιονίδας.

Η ποινή, ίδια με αυτή του πρώτου δικαστηρίου στην Τρίπολη, επιβλήθηκε στη σύζυγο του θύματος η οποία, σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, πυροβόλησε τον Λάμπρου στο σπίτι φίλου τους στην Κοιλάδα,λόγω διαφορών.

Η κατηγορουμένη αρχικά αναζητούσε τον σύζυγο της σε τηλεοπτική εκπομπή, στη συνέχεια όταν συνελήφθη ομολόγησε προφορικά, αλλά λίγο αργότερα αναίρεσε όσα είχε πει και έκανε λόγο για «αυτοκτονία» του συζύγου της .

Το Εφετείο Ναυπλίου κατά πλειοψηφία απέρριψε αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών και ακολούθως ο εισαγγελέας της έδρας Δημ. Λάμπρου πρότεινε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η υπεράσπιση ζήτησε πρόσκαιρη κάθειρξη 15 ετών λόγω και του ανηλίκου τέκνου της κατηγορούμενης, αλλά τελικά το Δικαστήριο με ψήφους 4-3 επέβαλε ισόβια κάθειρξη, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Βούλγαρη έχοντας εκτίσει ήδη πέντε χρόνια θα αποφυλακιστεί σε έντεκα χρόνια από σήμερα.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι με την απόφαση του το Εφετείο Ναυπλίου απέδωσε δικαιοσύνη στη μνήμη του θύματος, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν ότι θα κάνουν αναίρεση στον Άρειο Πάγο ελπίζοντας σε κάποια καλύτερη απόφαση.

Ας σημειωθεί ότι είναι ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλου προσώπου στη δολοφονία του Θανάση Λάμπρου.

Φωτο : EUROKINISI/ΒΑΣ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιράσου το άρθρο: