ΣΕ μια όμορφη εκδήλωση που έγινε απόψε στην πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου αδελφοποιήθηκαν η Ένωση Κρητών Αργολίδας ΄΄ Ο ΜΙΝΩΑΣ΄΄ και ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Δέκα του δήμου Γόρτυνας.

Οι πρόεδροι των δυο συλλόγων Χαρά ΚαραγιαννάκηΓιάννης Καπαρουδάκης , καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κρητικών Συλλόγων Μανώλης Πατεράκης υπέγραψαν το σύμφωνο αδελφοποίησης και συνεργασίας που ουσιαστικά επεκτείνεται στις δυο πόλεις.

Οι δήμαρχοι Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος και Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης αναφέρθηκαν στους δεσμούς της Κρήτης με το Τολό , καθώς το τουριστικό θέρετρο του Ναυπλίου κατοικήθηκε , αρχικά, από Κρήτες τον προηγούμενο αιώνα. Και όπως τόνισαν, τόσο οι σύλλογοι όσο και οι δήμοι δείχνουν τον δρόμο για συνεργασίες σε πολλά επίπεδα.
Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με συγκροτήματα από την Κρήτη ενώ δεν έλειψαν και οι ..αναγκαίες , για την περίσταση, μαντινάδες.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί θεία λειτουργία στο Τολό και θα ακολουθήσει εκδήλωση αδελφοποίησης του Τολού με τους Αγίους Δέκα , στο πάρκο Ηρώων Κρητών, δίπλα στο δημοτικό σχολείο.

Φωτο: Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: