Μέσα στις πρώτες μέρες του Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η ΄΄ελεγχόμενη΄΄ είσοδος στη λεωφόρο Αμαλίας στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για τον πλέον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην ΄΄καρδιά΄ του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου και ο οποίος ουσιαστικά μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας , με περιορισμένη κίνηση.

Η Αμαλίας είναι ο δρόμος που περνά μπροστά από το δημαρχείο Ναυπλίου και από τα λύκεια της πόλης και οδηγεί στο λιμάνι. Σήμερα δέχεται αρκετό ΄΄όγκο ΄΄ οχημάτων που ουσιαστικά κάνουν έναν ..κύκλο στο κέντρο χωρίς αυτό να εξυπηρετεί τους οδηγούς , αφού , έτσι κι αλλιώς, στο λιμάνι καταλήγουν για στάθμευση.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε μπάρα , με φωτεινές ενδείξεις και θα επιτρέπεται η διέλευση μονίμων κατοίκων με ειδική κάρτα, οχημάτων ανεφοδιασμού καταστημάτων , για συγκεκριμένες ώρες , και – φυσικά-οχημάτων του ΕΚΑΒ, Π.Υ. ΕΛ. ΑΣ. κλπ.

Έτσι ο δήμος θέλει να αποσυμφορήσει την Αμαλίας , να είναι πιο προσβάσιμη στους πεζούς ενώ οι( λίγες ) θέσεις στάθμευσης θα είναι για μονίμους κατοίκους.

Βεβαίως δεν έλειψαν και τα παράπονα από επαγγελματίες της περιοχής που ισχυρίζονται ότι με αυτήν την απόφαση θα μειωθεί η εμπορική κίνηση.

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί τις αμέσως προσεχείς μέρες αφού έχουν έγιναν ήδη και οι απαραίτητες δοκιμές.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: