Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου στο Ναύπλιο με την ονομασία «Παλαμήδειος Άθλος – Nafplio Castle Run 2018» έχει αρχίσει. Ενόψει του μοναδικού και ξεχωριστού αυτού αγώνα για τα ελληνικά δεδομένα που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 25 Νοεμβρίου, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του δημάρχου Ναυπλιέων και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Κωστούρου.

Παραβρέθηκαν ακόμη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αλέξιος Δέφνερ που συνεργάζεται και βοηθά στην αναβάθμιση του αγώνα, ο αθλητής Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαμουζέλος και εκπρόσωποι των Θεσμικών φορέων που συμβάλουν στη διοργάνωση του Παλαμηδείου Άθλου 2018.

«Το Ναύπλιο γιορτάζει την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Γιορτάζει τον “ Παλαμήδειο Άθλο” και καλεί όλους όσους έχουν διάθεση να δοκιμάσουν την ψυχή τους και το σώμα τους, να ανέβουν και να μιμηθούν τον Σταϊκόπουλο και τα παλικάρια του, να ανεβούν δίνοντας τη δική τους μάχη, επιτυγχάνοντας τον δικό τους άθλο πάνω στο Παλαμήδι. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει το κάστρο και πόσα μηνύματα περνάει. Εμείς στο Ναύπλιο έχουμε χαράξει μια στρατηγική, η οποία έχει να κάνει με την ανάδειξη του ευλογημένου τόπου που ζούμε, μέσω του αθλητικού τουρισμού», είπε ο κ. Κωστούρος.

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ όλους αυτούς που μας βοηθούν στη συνδιοργάνωση για να αναδείξουμε τον τόπο μας. Το να ανέβει κάποιος τα 999 σκαλοπάτια απαιτεί μια προετοιμασία, είναι ένας ειδικός αγώνας. Το να συμμετέχει όμως την ημέρα αυτή στους αγώνες που διοργανώνουμε, έχει να κάνει με το πόσο θέλει να συνδυάσει την αναψυχή, το ωφέλιμο και την αθλητική δραστηριότητα. Καλώ, λοιπόν όσους έχουν τη διάθεση αυτή, να βρίσκονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο».

Ο κ. Δέφνερ από την πλευρά του μίλησε για τη συνεργασία που θα έχει με το Δήμο: «Σε εμένα και στην ομάδα μου έγινε μια πρόταση τιμητική με αφορμή τον “ Παλαμήδειο Άθλο”, να εξετάσουμε το πλαίσιο προβολής της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε εκπονήσει δύο σχέδια, αλλά γεγονός είναι ότι στην Ελλάδα δεν πάσχουμε από καλά σχέδια, είτε στον επαγγελματικό τομέα είτε στον Ακαδημαϊκό, πάσχουμε όμως από την εφαρμογή τους.

Ο διευθυντής του αγώνα, Ευάγγελος Παπαποστόλου, είπε ότι οι συμμετοχές στον «Παλαμήδειο Άθλο» 5 χλμ ανέρχονται σε 450 και 400 στον αγώνα 10 χλμ επί δημοσίας οδού, ενώ θα πάρουν ακόμη μέρος 1.400 μαθητές σχολείων στα 3 χλμ (Γυμνάσια-Λύκεια) και 1,5 χλμ (Δημοτικά σχολεία). Επίσης τόνισε ότι σύνθημα των αγώνων είναι «Δοκίμασε τα όριά σου, 365 ημέρες το χρόνο Ναύπλιο».

Στην εκδήλωση, ανακοινώθηκαν και οι πρωτοβουλίες της Οργανωτικής Επιτροπής. που θα πλαισιώσουν και θα αναδείξουν τον Παλαμήδειο Άθλο, σε Φιλικό, Αθλητικό και Τουριστικό προορισμό και η συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Αργολίδας, τους Χορηγούς που στηρίζουν την διοργάνωση και το εορταστικό πρόγραμμα του τριημέρου.

Ακόμη έγιναν γνωστά τα παράλληλα προγράμματα που είναι:

Παρασκευή 23/11/18: Media Day – Δημοσιογραφική διάσκεψη – Branding The City of Nafplio – Το Μάρκετινγκ της πόλης του Ναυπλίου, με τη συμμετοχή και του ΠΣΑΤ.

Σάββατο 24/11/18: Συμμετοχή στην Λαμπαδηδρομία του Κάστρου από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτο: Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: