Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Αναπλιώτικο καρναβάλι 2020 που ξεκινάει αύριο με τις πρώτες εκδηλώσεις και θα κορυφωθεί το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

Και φέτος προβλέπονται πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις τόσο στην πόλη του Ναυπλίου όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα .

Βεβαίως όπως κάθε χρόνο ξεχωρίζει το Βενετσιάνικο καρναβάλι ( το τελευταίο Σάββατο..) και η παρέλαση αρμάτων, συναυλία, κλπ την Κυριακή της αποκριάς.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού -Τουρισμού η πρόεδρος Μαρία Ράλλη και τα άλλα μέλη παρουσίασαν το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

«Το Αναπλιώτικο Καρναβάλι είναι στενά συνυφασμένο με την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα του δήμου. Συνοδεύεται από μια σειρά εκδηλώσεων ξεκινώντας από την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, με τον τελάλη να αναγγέλλει το χαρμόσυνο γεγονός της έναρξης του Καρναβαλιού στο Ναύπλιο για να απλωθεί σιγά σιγά σε όλο το δήμο.

Η Καρναβαλική «καρδιά» θα χτυπήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, στην πλατεία Συντάγματος, με το Βενετσιάνικο δρώμενο και την Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση στους δρόμους της παλιάς πόλης. ..» είπε μεταξύ άλλων η κ. Μαρία Ράλλη .

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Αναπλιώτικο καρναβάλι είναι ότι πέρα από εντυπωσιακό είναι και πολύ άμεσο. Το στήσιμο της γιορτής «όλη η πόλη μια σκηνή», επιτρέπει στους θεατές κάθε ηλικίας να συμμετέχουν ενεργά στο κέφι.

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι χρόνο με τον χρόνο οι καρναβαλιστές μεγαλουργούν, με τα άρματα να συναγωνίζονται σε αισθητική και φαντασία, ενώ και ο αριθμός των συμμετεχόντων στις ομάδες αυξάνεται εντυπωσιακά…» δηλώνει ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος. .

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλίου και του ΔΟΠΑΤΤ υπάρχει αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων μέχρι Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου .

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: