Ο Δήμος Ναυπλίου, ο ΔΟΠΠΑΤ, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” και η Ένωση Συγγραφέων-Λογοτεχνών Αργολίδας παρουσίασαν απόψε στην αίθουσα του Βουλευτικού , το ιστορικό μυθιστόρημα της ,εκπαιδευτικού ,Κατερίνας Παπαδριανού “ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ”.

Προλόγισαν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος και ο πρόεδρος του συλλόγου ΄΄Παλαμήδης΄΄ Θεοδόσης Σπαντιδέας ενώ για την έκδοση μίλησαν ο Βασίλης Τσιλιμίγκρας, φιλόλογος , ο Γιώργος Κόνδης, κοινωνιολόγος και η ίδια η συγγραφέας

.

Ο Βασίλης Καλαγκιάς με μπουζούκι, ούτι, τζουρά και ο Στρατής Σέρεσλης με κιθάρα έπαιξαν ρεμπέτικα τραγούδια της εποχής που αναφέρονται στο βιβλίο.
Η ανάγνωση αποσπασμάτων έγινε από την Αναστασία Κόρδαρη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης η κ. Κατερίνα Παπαδριανού είπε ότι το ΄΄ερέθισμα ΄΄ για τη συγγραφή του βιβλίου το πήρε από το προσωπικό ημερολόγιο-αρχείο του πατέρα της που στο Δρέπανο Ναυπλίου έζησε τα φοβερά γεγονότα της Κατοχής και όσα ακολούθησαν.

΄΄ Είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, από το 1940 μέχρι το 1949, είναι μια καταγραφή αφηγήσεων ανθρώπων που έζησαν τα μαύρα χρόνια της Κατοχής ,του Εμφυλίου , μια σκληρή εποχή που δεν θέλουμε να τη θυμόμαστε, όμως δεν παύει να είναι αναγκαίο να μαθαίνουμε την ιστορία μας ..΄΄ τόνισε η συγγραφέας που πριν τις ΄΄Νάρκες’’΄ έχει στο ενεργητικό της αρκετά βιβλία και πολύ σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα της Αργολίδας.

Το Βουλευτικό γέμισε από το κοινό της ευρύτερης περιοχής Ναυπλίου που παρακολούθησε την εκδήλωση και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη συγγραφέα.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: