ΜΕ την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου αλλά και βραβεύσεις ξεκίνησε σήμερα στο « Φουγάρο» του Ναυπλίου η αντίστροφη μέτρηση για τον « 5ο Παλαμήδειο Άθλο» που θα διεξαχθεί την Κυριακή .

Ο μοναδικός αυτός στην Ελλάδα αγώνας , με ανάβαση στο Παλαμήδι και επιστροφή στην πόλη αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες αθλητές –δρομείς . Απ αυτούς 350 θα τρέξουν στο Παλαμήδι και πάνω από 1.000 στις μικρότερες διαδρομές των 10, των 5 χιλιομέτρων αλλά και του ενάμιση για παιδιά.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος «ο αγώνας αυτός -στα πλαίσια εκδηλώσεων για την άλωση του Παλαμηδιού – έχει πλέον καθιερωθεί πανελληνίως και σύντομα θα είναι και διεθνής..».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην συμβολή πολλών παραγόντων στην επιτυχία του αγώνα( Περιφέρεια, ΣΕΓΑΣ, Τροχαία, Λιμενικό, χορηγοί, εθελοντές ) και στη συμβολή του « Παλαμήδειου Άθλου» στην προβολή της πόλης.

Στη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Γιάννης Μαλτέζος που τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις που έχουν πολλαπλά οφέλη για την περιοχή.

Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής στις 9.00 με τα 10 χιλιόμετρα για να επακολουθήσουν οι άλλες διαδρομές ενώ ο κύριος αγώνας, ο «Παλαμήδειος Άθλος» θα ξεκινήσει στις 12.45 Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν πάνω στα 999 σκαλιά και θα επιστρέψουν στην πόλη από την οδό που ξεκινά έξω από το κάστρο.

Tεχνικός διευθυντής του αγώνα -όπως και του Μαραθωνίου Ναυπλίου – είναι ο κ. Βαγγέλης Παπαποστόλου. ( κεντρική φωτο)

Στην αποψινή εκδήλωση βραβεύτηκαν μαθητές και μαθήτριες που έτρεξαν –και διακρίθηκαν – στον τελευταίο Μαραθώνιο του Ναυπλίου ενώ τιμητική διάκριση δόθηκε στο σύλλογο «Παλαμήδης» για την προσφορά του στην πολιτιστική ζωή της πόλης .

Επίσης τιμήθηκε η πρόεδρος της Γυμναστικής Ένωσης Αργολίδας κ. Ελβίρα Τσιτουρίδου για την πολυετή προσφορά της καθώς η ΓΕΑ αρχή δεκαετίας του 70 καθιέρωσε τον «Παλαμήδειο Δρόμο» που εξελίχθηκε πλέον στον «Παλαμήδειο Άθλο»

Λόγω του αγώνα από το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι το απόγευμα της Κυριακής θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία Ναυπλίου ο διοικητής της οποίας κ. Κων. Θάνος ήταν παρών στην αποψινή συνέντευξη τύπου.

Χορηγοί προβολής του αγώνα είναι η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η ΕΡΑ Τρίπολης ενώ η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Φωτο : STUDIO B&G

Μοιράσου το άρθρο: