Με έντονο ΄΄άρωμα΄΄ Ελληνο-Γαλλικής Φιλίας συνοδευόμενο με ζεστά χαμόγελα, μεγάλες αγκαλιές, ελπιδοφόρα βλέμματα και πολλά Ελληνο-Γαλλικά «bravo» πραγματοποιήθηκε στο ΄΄Φουγάρο΄΄ του Ναυπλίου η εκδήλωση που διοργάνωσε η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου προς τιμήν του Συλλόγου του Montepellier – «Αλληλεγγύη για τον Ελληνικό Λαό», (Collectif Montpellierain de Solidarite avec le Peuple Grec), με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και ικανοποίησε ευχάριστα τους διοργανωτές.
Η Πρόεδρος της ΄΄Πύλης Πολιτισμού΄΄ Βούλα Δεδέα άνοιξε τη βραδιά καλωσορίζοντας όλους, αλλά ιδιαίτερα του Γάλλους φίλους και συνεργάτες, που μέλη του συλλόγου φιλοξενούν για ένα τριήμερο στο Ναύπλιο.

Αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στις δράσεις της ΄΄Πύλης Πολιτισμού ΄΄Ναυπλίου στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Πύλη της Αγάπης, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τη συνεργασία και αλληλέγγυα στήριξη του Συλλόγου των φίλων Γάλλων, όχι μόνο προς την ΄΄Πύλη΄΄ αλλά σε διάφορες δομές και συλλογικότητες πανελλαδικά. Μίλησε για το όραμα τους και τη βαθύτερη σχέση με τους Έλληνες μιας και είναι λάτρεις της ιστορίας και λαογραφίας του τόπου μας.

Το ίδιο ένθερμα εκ μέρους των Γάλλων τοποθετήθηκε στο χαιρετισμό του ο Jacques Choukrolin ο οποίος αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία που απολαμβάνουν στο Ναύπλιο εξέφρασε τη συμπαράσταση του προς «τους φίλους Έλληνες» όπως χαρακτηριστικά είπε. Στη συνέχεια με συγκίνηση είπε λίγα λόγια για τη συντοπίτισσα , από το Άργος, αείμνηστη Δήμητρα Νικολοπούλου που για μια 25ετία υπήρξε φίλη και συνεργάτης του Συλλόγου τους στο Montepellier. Στη μνήμη της άλλωστε προβλήθηκαν ταινίες μικρού μήκους στων οποίων το δημιουργικό τιμ συμμετείχε.

Ακολούθησε η προβολή των τριών ταινιών μικρού μήκους, συμπαραγωγών του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα της κρίσης τόσο από θεματική προσέγγιση όσο αναμφίβολα από καλλιτεχνική .

Το θερμότερο χειροκρότημα από όλους αλλά κυρίως από τους φιλοξενούμενους Γάλλους εισέπραξε η ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Άργους που προβλήθηκε στη συνέχεια.

( Από δελτίο τύπου)

Φωτο : ΄΄Πύλη Πολιτισμού΄΄

Μοιράσου το άρθρο: