Στον πολυχώρο «Φουγαρο » του Ναυπλίου πραγματοποιείται σήμερα το Πανελλήνιο Συνέδριο των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών, με συμμετοχή συνέδρων από όλη την Ελλάδα.

Η Πελοπόννησος για πρώτη φορά φιλοξενεί αυτό το συνέδριο που , όπως λέει στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Κουτρουφίνης, ασχολείται με πολλά θέματα που αφορούν τον κλάδο των στρατιωτικών όπως θεσμικά ,οικονομικά, συνδικαλιστικά κλπ.

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Πανανά, καταγόμενου από το Ναύπλιο, που έπεσε εν ώρα υπηρεσίας ,μαζί με άλλους δυο συναδέλφους του , όταν το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη κοντά στη νήσο Κίναρο τον Φεβρουάριο του 2016.

Τιμητική πλακέτα στην οικογένεια Πανανά απένειμε η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου , δια χειρός Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.( πρώτη φωτο)

Παρών στο συνέδριο και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά των ενόπλων δυνάμεων στην πατρίδα , ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Γιάννης Γκιόλας ( ΣΥΡΙΖΑ ) , Γιάννης Ανδριανός ( Ν.Δ.) , Νίκος Καραθανασόπουλος ( ΚΚΕ) ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που κήρυξε και την έναρξη του συνεδρίου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των δήμων Άργους και Ναυπλίου.

Οι διοργανωτές του συνεδρίου απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες , για τη συμβολή τους στη διοργάνωση, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στους δήμους Ναυπλίου και Άργους- Μυκηνών.

Στο περιθώριο των εργασιών οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μνημεία και αξιοθέατα της Αργολίδας .

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: