Σε ένα «χρονικό του χρόνου» συμμετέχουν οι επισκέπτες της έκθεσης γκραβούρας του Ναυπλίου που εγκαινιάστηκε σήμερα και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 5 Μαΐου στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Η πόλη παρουσιάζει όλα τα «μυστικά» της μέσα από γκραβούρες και φωτογραφίες που απεικόνισαν ξένοι (κυρίως Γερμανοί) περιηγητές, οι οποίοι έδωσαν ανάγλυφη την απήχηση των πολιτισμών, των επιδράσεων, της αρχιτεκτονικής και της λαογραφίας της εποχής.

Οι πρωτότυπες γκραβούρες βρίσκονται στο Μουσείο του Μονάχου.

Το Ναύπλιο παρουσιάζει την συνέχειά του και την διατήρηση του ύφους που φέρουν να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην σύγχρονη ελληνική Ιστορία. Χαρακτηριστικά κτήρια, πλατείες, κρήνες, κάστρα και ντάπιες θα θυμίσουν σε κάποιους επισκέπτες και θα πληροφορήσουν κάποιους άλλους ότι η Ιστορία πάντοτε γράφεται στηριγμένη στο παρελθόν της… και στο Ναύπλιο ανήκει αυτό το ιστορικό προνόμιο… να έχει ένα καταλυτικό για την σύγχρονη Ελλάδα παρελθόν…

Ο Δήμος Ναυπλίου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ » συνδιοργάνωσαν την έκθεση αντιγράφων γκραβούρας της πόλης που φιλοτέχνησε η ζωγράφος και αγιογράφος Κατερίνα Μπεκιάρη ( φωτο ), μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν σήμερα το μεσημέρι , και συνοδεύτηκαν από σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή χορωδίας και στο πιάνο τον μαέστρο Θεοδόση Αντωνιάδη.

Παρόντες στην έναρξη της ενδιαφέρουσας αυτής έκθεσης ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ, Κωστούρος, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Θεόδωρος Παπαθανασίου , ο ( Ναυπλιώτης) τέως πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ( και πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης) κ. Απόστολος Μπότσος, η διοίκηση του συλλόγου «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, δημότες αλλά και επισκέπτες του Ναυπλίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά , πρωί και απόγευμα .

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: