Διαμαρτύρεται η περιφερειακή παράταξη »Νέα Πελοπόννησος», του τέως Περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη. Με ανακοίνωσή της, καλεί την περιφερειακή αρχή και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, όπως ορίσουν τις συνεδριάσεις του συμβουλίου, »δια ζώσης» και όχι μέσω τηλεδιασκέψεων.

Η αναφορά της παράταξης, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«(..) ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου απέστειλε σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 Πρόσκληση για Κατεπείγουσα συνεδρίαση την Δευτέρα 15 Ιουνίου με τηλεδιάσκεψη που αφορά 25 θέματα.

Η Περιφερειακή Αρχή και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αγνόησαν την προηγούμενη δέσμευση τους, όπου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ο Πρόεδρος και ο Περιφερειάρχης δήλωσαν, όπως προκύπτει άλλωστε και από τα πρακτικά της συνεδρίασης, ότι δεν θα ξαναγίνουν κατεπείγουσες και με τηλεδιάσκεψη συνεδριάσεις.

· Επειδή θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία στα όσα λέγονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

· Επειδή θεωρούμε ότι είναι καθήκον και υποχρέωση του κ. Προέδρου να υλοποιούνται οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

· Επειδή υπάρχουν χώροι που μπορούν να διαμορφωθούν κατάλληλα, ώστε να τηρηθούν σωστά όλοι οι κανόνες υγιεινής για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ζητούμε άμεσα να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο «δια ζώσης» και να ακυρωθεί η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης.

Επισημαίνουμε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται με τηλεδιάσκεψη, θέτουν σε επισφάλεια σοβαρά θεσμικά και νομικά ζητήματα, που αφορούν την απαρτία καθώς και την ψηφοφορία».

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: