Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

Φέτος το υπουργείο ενημέρωσε πως η ημέρα του αθλητισμού για τα σχολεία της χώρας θα είναι η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

Ο σύλλογός μας στα πλαίσια του της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού προτίθεται να συμμετέχει προβάλλοντας την ολυμπιακή πάλη, ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα και φέρνοντας σε επαφή τους μαθητές με ένα άθλημα, που παρότι έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και αποτελεί κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού, δεν έχει τύχη της διάδοσης που θα του άξιζε.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης, ο προπονητής μαζί με αθλητές του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ θα προσφέρουν θέαμα, γνώσεις, τεχνικές αλλά και την ιστορία του αθλήματος της πάλης, που εκτός της σχέσης του με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει κορυφαίες διακρίσεις και σημαντικές στιγμές στην αθλητική ιστορία της χώρας μας.

Όλοι οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν υπό την καθοδήγηση του προπονητή μας.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ Δ.Σ

Δελτίο Τύπου

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Αθλητικός Σύλλογος Μεσσηνία Αριστόδημος

Μοιράσου το άρθρο: