Πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στην περιοχή της Βυτίνας και στο καταπράσινο Μαίναλο, ο καθιερωμένος λαϊκός αγώνας περιπέτειας (ορεινό τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία), με την ονομασία «ΑΘΛΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ 2018».

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Γορτυνίας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την συνεργασία και την τεχνική διεύθυνση της ομάδας του οδηγού βουνού και διοργανωτή αγώνων βουνού κ. Γιάννη Θεοχαρόπουλου.

Τον «Άθλο Μαινάλου 2018», υποστήριξε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου.

Ο Άθλος Μαινάλου είναι διήμερος αγώνας, που περιλαμβάνει δύο αγωνίσματα, ορεινό τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία με αφετηρία και τερματισμό την Βυτίνα.

Ο καιρός του αγωνιστικού διημέρου ήταν καταπληκτικός και η διεξαγωγή των αγωνισμάτων άψογη.

Συμμετείχαν εκατοντάδες αθλητές και οι αθλήτριες, μεταξύ των οποίων και πολλά αξιόλογα ονόματα από τον χώρο της ορεινής ποδηλασίας και του ορεινού τρεξίματος.

Φέτος η διοργάνωση περιλάμβανε τη διεξαγωγή νυχτερινού αγώνα τρεξίματος 3 χιλ., το βράδυ του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου στα γραφικά δρομάκια της Βυτίνας, την οποία χάρηκαν ιδαιτέρως όλοι οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι.

πηγή είδησης: δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: Δήμος Γορτυνίας/ΔΗΚΕΓ

Μοιράσου το άρθρο: