Ο δήμος Σπάρτης, με ανακοίνωση του γραφείου του δημάρχου της πόλης, γνωστοποιεί, ότι στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης, στον αγώνα του νοσοκομείου της πόλης, με αφορμή την πανδημία.

Η ανάρτηση, έχει ως εξής:

«Ο Δήμος Σπάρτης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με το Νοσοκομείο Σπάρτης και είναι διαθέσιμος να προσφέρει οικονομική ενίσχυση όποτε παραστεί ανάγκη!

Ήδη δόθηκε κρατική επιχορήγηση ποσού 100.000,00 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες του!

Ωστόσο μεγάλο πρόβλημα για το Νοσοκομείο Σπάρτης αποτελεί το γεγονός ότι για τον έλεγχο των «υπόπτων» κρουσμάτων από το νοσοκομείο του Ρίου απαιτείται χρονικό διάστημα 48 ωρών περίπου, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνονται οι λιγοστές κλίνες που βρίσκονται στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγά του από ασθενείς που πιθανότατα θα μπορούσαν να νοσηλευτούν σε άλλες κλινικές του.

Ελπίζουμε το Κράτος να ενισχύσει με ανάλογες εγκαταστάσεις και εργαστήρια το Νοσοκομείο Τρίπολης, ώστε να εξυπηρετούνται πιο αποτελεσματικά οι νομοί Αρκαδίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας και Λακωνίας!

Γενικά, ως Δήμος, δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των νοσοκομειακών αρχών και έτοιμοι να ακολουθήσουμε όλες τις οδηγίες τους για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της μάστιγας του κορωνοϊού»!

από το www.spart.gov.gr
πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: