Δηλώσεις για το θέμα της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων έκανε απ’ την Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, ο κ. Νίκας, είπε τα εξής:

«Δυστυχώς δεν είχαμε στο συμβούλιο κοινό τόπο πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα. Πάμε σε νέες ΑΕΠΟ, κάνουμε ελέγχους, παίρνουμε μέτρα, ευελπιστούμε σε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου».

• Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο κ. Νίκας, γνωστοποίησε, ότι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα έρθει θέμα που έχει να κάνει με την πρόταση της Περιφέρειας για τους εορτασμούς των 200 χρόνων απ’ την έναρξη της Επανάστασης (θα δημιουργηθεί σχετική επιτροπή).

• Για το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, ο κ. Νίκας, απάντησε στην ΕΡΤ Τρίπολης ως εξής: « Η πορεία υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος είναι ομαλή. Στις αρχές του άλλου μήνα θα υπάρξει ειδική ανακοίνωση για το θέμα».

• Για το θέμα του πορίσματος της ειδικής εταιρείας που έλεγξε τα δημοσιονομικά στοιχεία της θητείας της τέως περιφερειακής αρχής, ο Περιφερειάρχης δήλωσε, ότι « Δεν είμαστε εμείς δικαστές ή εισαγγελείς. Το πόρισμα δόθηκε εκεί που έπρεπε θεσμικά να δοθεί. Περιμένουμε να δούμε τις απαντήσεις».

• Σε ερώτηση για το ζήτημα πιθανού ερχομού προσφύγων – μεταναστών, ο Περιφερειάρχης, δήλωσε, ότι «δεν ξέρω κάτι. Εμείς συμφωνούμε με τις αποφάσεις που παίρνει κάθε δήμος. Ωστόσο, θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε στην διαχείριση αυτού του εθνικού θέματος».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: