«Οι ζημιές στα σταφύλια της Κορινθίας είναι μεγάλες. Θα ξεπεράσουν τις 3.000 οι δηλώσεις. Αφορούν 10.000 αγροτεμάχια. Θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες με τους ανταποκριτές, τους μάρτυρες. Οι δηλώσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι λίγο πριν τον δεκαπενταύγουστο, ώστε στις 20 Αυγούστου, τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, να είναι έτοιμα για τον έλεγχο».

Αυτό, δήλωσε απ’ την Κορινθία, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Φάνης Κουρεμπές, στο πλαίσιο της επίσκεψης της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις πληγείσες εκτάσεις των σταφυλιών.

Ο κ. Κουρεμπές, σε δηλώσεις του, απ’ το Ζευγολατιό και το Περιγιάλι, διαβεβαίωσε ότι, οι ζημιές των πανιών στα κλήματα, θα αποζημιωθούν απ’ το μέτρο 5.1 (80% επιδότηση), ενώ οι φθαρμένες εγκαταστάσεις των παραγωγών, θα αποζημιωθούν μέσω ΠΣΕΑ (πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων).

Συγχρόνως, μίλησε και για το υπόλοιπο 30% των αποζημιώσεων, αλλά και για την δυνατότητα που δίνει στους αγρότες με χρέη, ο εξωδικαστικός μηχανισμός των 120 δόσεων.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: