Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας σχετική με την καταστροφική Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κορινθία που προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

“Την περασμένη εβδομάδα η Ανατολική Κορινθία έζησε τρία εφιαλτικά μερόνυχτα. Τρία μερόνυχτα πνιγμένα στην κάπνα και τον τρόμο. Τρία μερόνυχτα που ζώα, δέντρα, σπίτια και περιουσίες παραδόθηκαν ανυπεράσπιστα στις φλόγες.

Αφήσαμε να περάσουν μερικά 24ωρα πριν πούμε οτιδήποτε, γιατί πιστεύουμε πως η αποτίμηση πρέπει να γίνεται ψύχραιμα και με καθαρό μυαλό.
Σήμερα καταγράφουμε όσα συνέβησαν και τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν σε δύο επίπεδα, για να καταλάβουν όλοι τι συμβαίνει στην πατρίδα μας.

⦁ Το πρώτο επίπεδο είναι το ουσιαστικό και αφορά τη διαχείριση της πυρκαγιάς από τη σημερινή κυβέρνηση. Η Τετάρτη 22 Ιουλίου, η ημέρα κατά την οποία ξέσπασε η φωτιά, είχε επισημανθεί από την ίδια την πολιτεία, ως «κόκκινη» για την Κορινθία, ως επικίνδυνη, δηλαδή, ημέρα για πρόκληση πυρκαγιάς.

Κι, όμως, εκείνη την ημέρα περιπολίες δεν υπήρχαν στα δάση. Και τα εναέρια μέσα καθυστέρησαν να επέμβουν. Υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες πολιτών και μαρτύρων που ανέφεραν πως άργησαν πολύ -για περισσότερο από μία ώρα.

Ουσιαστικά αυτό το επιβεβαιώνει και η ίδια η γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), καθώς στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, παραδέχεται πως το πρώτο ελικόπτερο από την Τρίπολη «σηκώθηκε» 23 λεπτά (!) μετά την έναρξη της φωτιάς. Το πρώτο αεροπλάνο «σηκώθηκε» από την Ελευσίνα 45 λεπτά (!) μετά την έναρξη της φωτιάς!

Στην ίδια ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, όμως, γίνεται αναφορά και σε κάτι που θα ήταν γελοίο, αν δεν ήταν τρομακτικό. Είναι γνωστό πως η εντολή εκκένωσης των χωριών δινόταν από την Αστυνομία με τις …ντουντούκες, πόρτα-πόρτα. Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε, όμως, το περίφημο «112», το μήνυμα που –υποτίθεται- στέλνεται άμεσα σε όλους τους πολίτες που κινδυνεύουν;

Χρειάζεται να θυμίσουμε, άραγε, ότι μήνυμα από το «112» στάλθηκε δύο φορές κατά την διάρκεια της καραντίνας για να συμβουλέψει τους πολίτες να μένουν σπίτι;

 

⦁ Στο δεύτερο επίπεδο αξιολόγησης όσων έγιναν τα τρία εφιαλτικά μερόνυχτα. Όπως ευφυώς αναδείχτηκε στο διαδίκτυο, η φωτιά στην Κορινθία που ήταν φανερή από το διάστημα ήταν άφαντη για τα «μπουκωμένα» ΜΜΕ της λίστας Πέτσα. Όσα ελάχιστα κανάλια την έπαιξαν, την έκρυψαν προς το τέλος των δελτίων. Όσες ελάχιστες εφημερίδες την ανέφεραν, την έχωσαν στις εσωτερικές τους σελίδες.

 

Τελικά, όντως, για να καταφέρεις να δεις την φωτιά στις Κεχριές σε ζωντανή μετάδοση, έπρεπε να είσαι κάτοικος της περιοχής ή αστροναύτης.”

Δ.Τ.
φωτό αρχείου

Μοιράσου το άρθρο: