Την διενέργεια διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης, με 12ετή διάρκεια, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Ο προϋπολογισμός του έργου, χωρίς ΦΠΑ, ανέρχεται σε 8.931.799,83 ευρώ.

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη διενέργεια διαγωνισμού και για την παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του έργου, εκτιμώμενης αξίας 240.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Η Οικονομική Επιτροπή αποδέχτηκε χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια, ύψους 3.250.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την αποκατάσταση βλαβών στις περιοχές του Δήμου Κορινθίων που επλήγησαν από την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου.

Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας για το έργο βελτίωσης της χάραξης του δρόμου Στέρνα – Γυμνό στην Αργολίδα, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε, επίσης, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Άργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλίου, για την υλοποίηση του έργου που αφορά την εγκατάσταση επεξεργασίας νερού, της πηγής Αγίου Γεωργίου (Ανάβαλου).

Παράλληλα, ενέκρινε και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, στο δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Φενεού, με εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού μηχανισμού και εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος υδροληψίας -έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.311.116,98 ευρώ με ΦΠΑ.

Επίσης, εγκρίθηκε η δημοπράτηση, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, του έργου συντήρησης και ανακατασκευής των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών υποδομών, που υπέστησαν βλάβες από πλημμυρικά φαινόμενα, σε ρέματα και χειμάρρους της Κορινθίας.

Ακόμα, εγκρίθηκε το πρακτικό της προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, δημοπρασίας για τεχνικά έργα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λακωνίας.

Συνάμα, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, ύψους 286.539,20 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε. Α.ΟΤΑ Πελοποννήσου” και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, με αντικείμενο την ολοκλήρωση της μελέτης βελτίωσης της 9ης εθνικής οδού στη Μεσσηνία -που αφορά την παράκαμψη της Γιάλοβας.

Η επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού του σταδίου ανάδειξης προσωρινού αναδόχου για το έργο αναβάθμισης της Λαϊκής Αγοράς Μεγαλόπολης και του περιβάλλοντα χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.

Τέλος, η επιτροπή της Περιφέρειας, ενέκρινε και το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας διαπραγμάτευσης που αφορούσε την συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ προμήθεια 3.200 τεστ ταχείας διάγνωσης (rapid test), για επιδημιολογικούς σκοπούς και για τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης της Covid-19 σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

πηγή: www.ppel.gov.gr
πηγή φωτο: ΕΡΤ Τρίπολης (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: