Η 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης, στα πλαίσια δράσεων για την αγωγή υγείας, πραγματοποίησε στις 24/01/2020, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης και στις 29/01/2020 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας, ενημέρωση με θέμα «Μορφές φυματίωσης και ηπατίτιδας, τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής ους σε ομάδες υψηλού κινδύνου».

Οι νόσοι της φυματίωσης και της ηπατίτιδας είναι ευρέως γνωστές λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών παγκοσμίως καθώς και των εύκολων τρόπων μετάδοσής τους.

H φυματίωση είναι μια απειλητική για τη ζωή λοίμωξη που επηρεάζει κυρίως τους πνεύμονες.

Σήμερα, παρά τις προόδους στην θεραπεία, η φυματίωση είναι μια παγκόσμια πανδημία που πυροδοτείται και από την έξαρση του AIDS, τη φτώχεια, την έλλειψη των υπηρεσιών υγείας και την εμφάνιση ανθεκτικών στα φάρμακα στελεχών του βακίλου που προκαλεί τη νόσο.

Όσον αφορά τις ιογενείς ηπατίτιδες είναι ιδιαίτερα σημαντικά νοσήματα επειδή προσβάλλουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αποτελούν ως ένα βαθμό ‘καθρέπτη’ του βιοτικού επιπέδου ενός πληθυσμού και μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Επίσης συχνά απαιτούν μακροχρόνια και δαπανηρή θεραπευτική παρέμβαση και έχουν σημαντικές και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία.

Σκοπός της παρέμβασης είναι η παροχή γνώσεων σχετικά με τις μορφές των νόσων και η επισήμανση των τρόπων πρόληψης σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία λόγω της φύσεως αυτών των επαγγελμάτων ως σώματα ασφαλείας.

δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης

Μοιράσου το άρθρο: