Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, στην προσπάθειά του να προσελκύσει τουρισμό στην περιοχή αλλά και να προβάλλει καλύτερα τις ομορφιές και τις τουριστικές επιχειρήσεις της δημιούργησε δύο καινούργια βίντεο που ήδη έχουν τύχει μεγάλης απήχησης.

Οι Άγιοι Θεόδωροι είναι κωμόπολη του νομού Κορινθίας, είναι χτισμένη κατά μήκος των ακτών του Σαρωνικού και απέχει 65 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Η περιοχή μέχρι τη δεκαετία του 1960 ήταν κυρίως αγροτική ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 άρχισε η δημιουργία βιομηχανικών εγκαταστάσεων στα δυτικά του οικισμού.

Εκεί βρίσκεται το γνωστό Ηφαίστειο «Σουσάκι».

Το 1961 η αρχαιολογική Σκαπάνη έφερε στο φως τα ερείπια της αρχαίας Κρομμυώνα με σημαντικά ευρήματα όπως το άγαλμα του Θεού Απόλλωνα , πολλά μελανόμορφα αγγεία , γεωμετρικούς και λακοειδείς τάφους.

Σημαντικό επίσης εύρημα είναι ένας μικρός κυκλικός χώρος ο οποίος δεν έχει προσδιοριστεί εάν είναι λατρευτικός χώρος ή μικρή ορχήστρα θεάτρου.

Η περιοχή έγινε γνωστή από το μύθο της Φαίας, του τρομερού αγριόχοιρου που φόνευσε ο μυθικός ήρωας Θησέας στο πέρασμα του, από την Τροιζήνα προς την Αθήνα.

Η αγωνία του Συλλόγου είναι να δίνει το παρών καθημερινά με ουσιαστικές πρωτοβουλίες που δυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών του, ενισχύουν της έννοια της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

Τα μέλη του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγ. Θεοδώρων και η νέα διοίκηση έχουν τοποθετήσει ψηλά τον πήχη, «τρέχουν» το κομμάτι της επικοινωνίας στέλνοντας θετικά μηνύματα, ειδικά μέσα στις δύσκολες συνθήκες των προηγούμενων μηνών, και προσβλέπουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στην ανάδειξη και προβολή της πόλης των Αγίων Θεοδώρων .

Και τα δύο βίντεο έχουν ήδη αναρτηθεί από τον Σύλλογο μας στην σελίδα του Συλλόγου στο κοινωνικό δίκτυο facebook , με σκοπό την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των μελών του , την τόνωση της αγοραστικής κίνησης και της επιχειρηματικότητας της πόλης , καθώς και την τουριστική προβολή της πόλης μας.

 

Μοιράσου το άρθρο: