Και ενώ το πολυνομοσχέδιο είναι νόμος του κράτους, το θέμα της συνέργειας του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου με τα τεχνολογικά ιδρύματα της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, απασχόλησε εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος της Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, ενημέρωσε τους συμβούλους για τις τελευταίες εξελίξεις και ζήτησε να υπάρξει κείμενο προς την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, ζητώντας της, να προωθήσει άμεσα πρόταση προς το Υπουργείο, για ίδρυση Πολυτεχνικής και Κτηνιατρικής Σχολής, έτσι όπως, άλλωστε, ζήτησε και ο ίδιος ο Υπουργός.

Η πρόταση αυτή, θα γνωστοποιεί και την πρόθεση του δήμου της Τρίπολης, όπως βοηθήσει το Πανεπιστήμιο για την ομαλή μεταφορά της Νοσηλευτικής απ’ τη Σπάρτη στην Τρίπολη.

Και ενώ, κάποιες, παρευρισκόμενες δημοτικές παρατάξεις, μίλησαν για εμπαιγμό από πλευράς Υπουργού και για κατάφωρη αδικία που υφίσταται η Τρίπολη απ’ την συγκεκριμένη συγχώνευση, συμφωνήθηκε, όπως η επιστολή που θα συνταχθεί για την Σύγκλητο, να αποσταλεί και στον Υπουργό Παιδείας.

Το κείμενο που θα συνταχθεί, αποφασίστηκε, όπως αποδοκιμάσει το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνέργειας για τις σχολές της Τρίπολης και όπως ξεκαθαρίσει, την κάθετη αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου, για τα όσα αφορούν τις σχολές της Τρίπολης, μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Συγχρόνως, έγινε γνωστό, ότι, μετά το Πάσχα, ίσως οργανωθούν και κινητοποιήσεις για το ζήτημα των σχολών της Τρίπολης.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: