Με δελτίο Τύπου, ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κ. Τζιούμης, ενημερώνει τους πολίτες της Αρκαδικής πρωτεύουσας για τις τελευταίες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής, οι οποίες αφορούν τα μαγαζιά και τους επιχειρηματίες. Όλα αυτά, θα πρέπει, τώρα, να ψηφιστούν και στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Δήμος Τρίπολης, η παρούσα Δημοτική Αρχή, θεωρεί χρέος της και προσπαθεί συνέχεια να είναι δίπλα στους δημότες, κάνει ό,τι μπορεί ώστε να συνδράμει στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε.

Σε συνέχεια προηγούμενων μέτρων που λάβαμε για τους επαγγελματίες,προχωράμε σε εισήγηση του Δημάρχου στην Οικονομική Επιτροπή, με την οποία οι επιχειρηματίες και τα καταστήματα ιδιοκτησίας του Δήμου που διέκοψαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού, θα απαλλαγούν 100% από το μίσθωμα του επαγγελματικού ακινήτου για του μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, παρότι η Κυβέρνηση αποφάσισε μείωση 40%…

Τέλος, για τα καταστήματα ιδιοκτησίας του Δήμου, τα οποία δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους αλλά εντούτοις πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού, προβλέπεται μείωση του μισθώματος κατά 20% για τους δύο αυτούς μήνες.

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία, για την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας της πόλης μας και ανταποκρίνεται άμεσα στο περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού».

δελτίο Τύπου
φωτό: Στ . Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: