Στην καλή συνεργασία, που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, για να αποτραπούν δυσάρεστα φαινόμενα, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, κατά την υπό την προεδρία του συνεδρίαση του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας) της Π.Ε. Αργολίδας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, έγινε αναφορά στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί, από τον κάθε εμπλεκόμενο φορέα, στον τομέα αρμοδιότητάς του και καθορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την ετοιμότητα.

Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας, όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συζητήθηκε η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων σε δάση και ευπαθείς περιοχές.

Τέλος, κρίθηκε να εφαρμοσθεί το μέτρο των περιπολιών, με σκοπό τον εντοπισμό, δύσβατων δρόμων,που χρήζουν καθαρισμού και αποκατάστασης, ενώ τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αφού διαχρονικά αποδεικνύεται, ότι ο ανθρώπινος παράγοντας, έχει μεγάλη ευθύνη, τόσο στην εκδήλωσή των πυρκαγιών, όσο και στην καταστολή τους.

πηγή: www.ppel.gov.gr
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: