Π. Σαπουνάς: Το ποδόσφαιρο σε στάση αναμονής τι πρέπει να κάνουμε!!!

Όλα έχουν μπει σε καραντίνα. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε στάση αναμονής και οι νεαροί ποδοσφαιριστές μένουν σπίτι. Διαβάστε τι προτείνει στους νεαρούς αθλητές,ο έμπειρος προπονητής Χρόνης Σαπουνάς. Προέχει η υγεία, ώστε όταν λήξει ο «Corona -Συναγερμός» όλοι οι ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στο γήπεδο και να συναντηθούν με συμπαίκτες προπονητές.

Ο Πολυχρόνης Σαπουνάς, που είναι προπονητής (UEFA A΄) του Α.Σ. ΕΡΜΗ Βόλου, μιας μικτής ομάδας Κ16, με μέσο όρο ηλικίας τα 15,5 έτη, που συμμετέχει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θεσσαλίας μας αναφέρει τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.
Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη νεαρή ομάδα, αποτελεί την συνέχεια της ίδιας της ακαδημίας του ΕΡΜΗ Βόλου και συνεχώς τροφοδοτεί νεαρούς ποδοσφαιριστές σε ομάδες Κ των ΠΑΕ και σε ανώτερες ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Έχει 8 νίκες 3 ισοπαλίες 5 ήττες και έχει την 2η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας.

Τι κάνουν όμως στο μεσοδιάστημα, ερασιτεχνικοί σύλλογοι που δουλεύουν με νεαρούς ποδοσφαιριστές;

Ο Πολυχρόνης Σαπουνάς ανέφερε:

«Ως προπονητής σε αυτές τις ηλικίες το πρώτο μέλημά σου είναι να κάνεις σαφές την σοβαρότητα του θέματος στους νεαρούς ποδοσφαιριστές σου. Να μείνουν σπίτι και οι επαφές τους να είναι αποκλειστικά στεγανές.
Είναι έφηβοι και λογικό είναι να βράζει το αίμα τους.

Διατηρείς μια τακτική επικοινωνία, μέσα από ομαδική συζήτηση είτε τηλεφωνικά είτε στο ίντερνετ και κοιτάς η ψυχολογία τους να είναι δυνατή.

Έχουν απορίες και χρειάζεται να είσαι παρόν. Στέλνεις κάποιες λύσεις που μπορούν να κάνουν ως εκγύμναση μέσα σε κλειστό και περιορισμένο χώρο.

Πέρα από αυτό, τους προ τρέπεις να ασχοληθούν με την καθαριότητα του σπιτιού. Τον προσωπικό τους χώρο καταρχήν, και ότι αφορά την προσωπική τους υγιεινή. Να αποκτήσουν μία συνήθεια της “ατομικής ευθύνης ».

Εφόσον, το κάνουν πράξη πάμε και παραπέρα. Να υποστηρίζουν τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού έμπρακτα.

Να δημιουργήσουν το «ομαδικό πνεύμα» και να υπάρχει μία ηρεμία στα ίδια τους τα σπίτια με τις οικογένειές τους.

Συνάμα τους προ τρέπεις να ασχοληθούν με το διάβασμα και επίσης να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα.

Αυτή την στιγμή ο προπονητής ποδοσφαίρου χρειάζεται να είναι γονιός, ψυχολόγος, διατροφολόγος, γυμναστής και γιατί όχι μερικές φορές και “γελωτοποιός”.

Θεωρώ ότι σε κάθε κατάσταση πρέπει να είσαι αισιόδοξος. Να είσαι αισιόδοξος για να μπορείς να παλέψεις την κάθε κατάσταση. Το αρνητικό σενάριο, ΔΕΝ οδηγεί πουθενά.

Είμαστε λάτρεις της Ζωής και επικεντρωνόμαστε στην ίδια την ΖΩΗ.

Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται καθοδήγηση και αυτή τη στιγμή η δουλειά ενός προπονητή είναι να δουλέψει το ψυχολογικό κομμάτι των παιδιών».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Βασίλης Κούβαλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος