Στην πρόσφατη υπογραφή της ανάθεσης του έργου για την κατασκευή του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης αναφέρεται ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», Πέτρος Τατούλης.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα βήματα τα οποία έγιναν μέχρι προκειμένου να φτάσει η μέρα της υπογραφής της σύμβασης, για το Νέο Μουσείο Σπάρτης που αποτελούσε για την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, «έργο πρώτης προτεραιότητας, όπως άξιζε στην εμβληματική πόλη της Σπάρτης, ένα Αρχαιολογικό Μουσείο αντάξιο της ιστορίας της».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «ο Πέτρος Τατούλης που ως Υφυπουργός Πολιτισμού έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να περιέλθει το οικόπεδο του ΧΥΜΟΦΙΞ στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως Περιφερειάρχης από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 11.07.2011, έθεσε ευθέως την πρόθεση του να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα έργο το οποίο αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των Λακώνων και Σπαρτιατών, αλλά δυστυχώς μέχρι εκείνη τη στιγμή ουδεμία ουσιαστική ενέργεια δεν είχε γίνει από κανέναν. (…) Με δεδομένο ότι το Υπουργείο δήλωσε αδυναμία να καλύψει τις δαπάνες, η Περιφέρεια διέθεσε τους απαιτούμενους πόρους.  (…) Αναλάβαμε πρωτοβουλίες προκειμένου να παραμείνει ζωντανό το έργο και στην προσπάθεια μας αυτή οφείλουμε να αναφερθούμε στην συμβολή και στη συνεργασία με τον τέως Δήμαρχο Σπάρτης κ.Ευάγγελο Βαλιώτη και τον Βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και τέως Υπουργό κ.Σταύρο Αραχωβίτη. (…) Καταφέραμε με την με αριθμ αποφ. 2875/1.11.2018 της Οικονομικής Επιτροπής, να προκηρύξουμε ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με τίτλο «Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης», έχοντας εξασφαλίσει τους αντίστοιχους πόρους ποσού 2.750.000 ευρώ από το ΠΔΕ. (…) Είμαι υπερήφανος για την θετική εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου και θέλω ιδιαίτερα να συγχαρώ τους συνεργάτες μου Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Λακωνίας. Εύχομαι η νέα Περιφερειακή Αρχή να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια.

ΥΓ. Αγγίζει τα όρια του πολιτικού εξευτελισμού η στάση του κ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος μέχρι σήμερα όχι απλώς δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα γι’αυτό το έργο, αλλά έχει συμβάλει καθοριστικά στην καθυστέρηση του και έφτασε στο σημείο… να στείλει γραπτό μήνυμα προκειμένου να αναγνωστεί στην υπογραφή της σύμβασης. Ντροπή !!!»

Μοιράσου το άρθρο: