Παρουσιάστηκε ο » Παππούς Πέρι» της Χρύσας Σαββάκη

Σε Άργος και Ναύπλιο παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Χρύσας Σαββάκη με τίτλο ΄΄Ο Παππούς Πέρι΄ που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε εικονογράφηση του Δημήτρη Κουμεντακάκου.

Ένα παραμύθι για μικρούς αλλά και για μεγάλους ,όπως λέει η ίδια η συγγραφέας

Πώς βρέθηκε ο Πέρι, το γκρίζο παχουλό περιστέρι, μέσα σε ένα από τα πολλά κλουβιά με άλλα ζώα; Τι είδους πείραμα είχαν στο νου τους οι άνθρωποι με τις άσπρες μπλούζες;

Μα ήταν τρομαχτικό αυτό που σκάρωναν και… ε, όχι, δεν θα καθόταν με κάτω τα φτερά να τον κάνουν ότι θέλουν! Για την περιπέτεια που έζησε, έχει κάτι να μας πει:

«Αν εσείς, που θα διαβάσετε τούτη την ιστορία, συναντήσετε κάποτε στο δρόμο σας ένα γκρίζο παχουλό περιστέρι, να το φωνάξετε παππού Πέρι. Αν είμαι εγώ, σας υπόσχομαι ότι μόλις ακούσω το όνομά μου θα έρθω και θα καθίσω πάνω στον ώμο σας. Και αν θέλετε, θα βγάλουμε μαζί και μια φωτογραφία!».

Για την έκδοση μίλησαν O Γιώργος Κόνδης, Δρ Κοινωνιοογίας, η Αλίκη Λαμπράκη, υπεύθυνη Αργολίδας της ομάδας ΖωΕΣ , η Μαρίνα Σταματοπούλου, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου και η ίδια η συγγραφέας .

Η Χρύσα Σαββάκη είναι δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Παράλληλα γράφει βιβλία, σενάρια και θεατρικά έργα για παιδιά και μεγάλους. Αγαπά τα ταξίδια και τις τέχνες. Κατά καιρούς κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, παίζει και σκηνοθετεί στο θέατρο, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Ο Παππούς Πέρι «πετούσε» γύρω της τα τελευταία 22 χρόνια μέχρι να πάρει την τελική του μορφή. Έχει εκδώσει επίσης τα βιβλία «Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει» (ΝΑ Αργολίδας 2016) και «Ο πύργος των μεγάλων εξελίξεων» (Άπαρσις 2017 )

Μοιράσου το άρθρο: