-Το ΤΕΕ Πελοποννήσου διοργανώνει εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου “Κατασκευές από τοιχοποιία – Αποτίμηση και επεμβάσεις για σεισμικά φορτία” του Κωνσταντίνου Σπυράκου, Δρ Πολιτικού Μηχανικού, Καθηγητή Ε.Μ.Π.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

– Τρίπολη, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, ώρα έναρξης 18:00 αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αρκαδίας 25ης Μαρτίου & Πανός 21

– Ναύπλιο, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, ώρα έναρξης 11:00 αίθουσα εκδηλώσεων Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, 25ης Μαρτίου 2

– Καλαμάτα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, ώρα έναρξης 18:00, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας Αριστομένους 28

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης θα αναπτυχθούν:

• Οι σημαντικότερες τρωτότητες των κατασκευών από φέρουσα τοιχοποιία μέσω παραδειγμάτων από αστοχίες σε πρόσφατους σεισμούς (Λέσβος, Κως, Λευκάδα).

• Η μεθοδολογία αποτίμησης και επέμβασης σε κατασκευές από τοιχοποιία με βάση τη φιλοσοφία των σύγχρονων κανονισμών (ΚΑΔΕΤ, EC8-3 και του Σχεδίου για το Νέο Αναθεωρημένο EC8-3).

• Η σεισμική συμπεριφορά και η μεθοδολογία ανάλυσης κατασκευών σε συνεχή δόμηση σε ιστορικά κέντρα, όπως, Άργος, Καλαμάτα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Τρίπολη.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν:

• Οι σημαντικότερες παραδοσιακές αλλά και καινοτόμες μέθοδοι επεμβάσεων για υφιστάμενα κτίρια, διατηρητέα – μνημεία ή μη.

• Παραδείγματα αποτίμησης και επέμβασης σε αντιπροσωπευτικές κατασκευές, από τις πλέον συνήθεις, όπως κατοικίες (π.χ., διώροφο κτήριο με τρίστρωτη τοιχοποιία) έως και μνημεία. Στα παραδείγματα θα συμπεριληφθούν η μελέτη των επεμβάσεων στο Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα και στα “Προσφυγικά” στην Αθήνα.

Μοιράσου το άρθρο: