Επερώτηση κατέθεσε η Λαική Συσπείρωση Πελοποννήσου, με αφορμή το θέμα που έχει σχέση, με κονδύλια που αφορούν, σύνταξη μελετών, για την ανάδειξη των μονοπατιών της Πελοποννήσου.

Το γραπτό κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Με προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις Αναπτυξιακές, κύρια με τη Πελοπόννησος ΑΕ, έχουν διατεθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ υποτίθεται για τη στήριξη του τουρισμού στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Έχουν διατεθεί στη Πελοπόννησο ΑΕ για οργάνωση φακέλων!!! για τεχνική συμβουλευτική υποστήριξη!!! Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων.

1. Ταΰγετος: φύση κι εναλλακτικός τουρισμός 50.000€

2. Πάρνωνας: επίσης φύση κι εναλλακτικός τουρισμός 65.000€

3. Μαίναλο: Οδός Πανός 45.000€

· Για ανάδειξη μονοπατιών:

1. Λουσίου-Αλφειού-Λυκαίου όρους 35.000€

2. Αργολίδας 71.300€

· Στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΕ:

1. Η ζωή στο Μεσσηνιακό Ελαιώνα 100.000€

2. Ανάδειξη μονοπατιών Ανδανίας 10.000€

Για τη διάνοιξη και τη συντήρηση των μονοπατιών σε όλους τους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, έχουν πάρει μέρος εκατοντάδες κάτοικοι των ορεινών χωριών της Πελοποννήσου, χωρίς να έχουν κάποια αμοιβή. Μόνο κίνητρο η αγάπη για τον τόπο τους και τη φύση.

Στο χωριό μου στα Μαγούλιανα συμμετείχαν πάνω από 30 άτομα μεταξύ των οποίων και ειδικευμένοι εργάτες του δάσους με τα αλυσοπρίονά τους κι όλα τα εργαλεία. Ακόμα και τις βενζίνες για τα αλυσοπρίονα, το κολατσιό κ.α. τα κάλυψαν από μόνοι τους.

Δίπλα σε αυτή την αγνή κι ανιδιοτελή προσφορά των κατοίκων δραστηριοποιούνται διάφορες ΜΚΟ, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.ΣΕΠ), θεωρώ χωρίς το αζημίωτο. Μια τέτοια Κοιν.ΣΕΠ είναι και η Menalon Trail όπου ιδρυτής και πρόεδρος είναι ο κύριος Λαγός Γιάννης.

Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα:

· Υπάρχουν άλλες και ποιες Προγραμματικές Συμβάσεις της Περιφέρειας με ανάλογο αντικείμενο;

· Θα δώσετε τα παραδοτέα των έργων των Προγραμματικών Συμβάσεων για τα οποία είχαν ήδη πληρωθεί οι Αναπτυξιακές ΑΕ, που επανειλημμένα ζητάμε στην οικονομική Επιτροπή και στη Πελοπόννησο ΑΕ; Γιατί δεν δίνονται; Τι έχετε να κρύψετε;

· Διοχετεύονται μέσω των αναπτυξιακών ποσά σε ΜΚΟ και σε Κοιν.ΣΕΠ κι αν ναι πόσα και σε ποιους;»

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Η απάντηση Γ. Λαγού της ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝΣΕΠ στην Λαική Συσπείρωση

Ο υπεύθυνος της ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝΣΕΠ, κ. Ιωάννης Λαγός και με αφορμή ανάρτηση, με τίτλο «Επερώτηση Λαικής Συσπείρωσης για τα κονδύλια που αφορούν μελέτες μονοπατιών», εξέδωσε γραπτή τοποθέτηση- απάντηση, η οποία αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«Κύριε Γόντικα, η ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝΣΕΠ δεν έχει πάρει ποτέ καμμια χρηματική επιχορήγηση από κανέναν. Μόνο εργαλεία έχουμε παραλάβει από ΜΚΟ του Στεμνιτσιώτη εφοπλιστή κ. Αθ .Μαρτίνου. Ως εμπνευστής και συντονιστής του MenalonTrail επιβεβαιώνω την τέλεια συνεργασία που είχαμε με τους εθελοντές των Μαγούλιανων και των υπολοίπων χωριών καθώς και του Σ.Α.Ο.Ο. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου Ι.Λαγός 6944363532, iplagos@yahoo.gr»

* Ο κ. Λαγός, εξέφρασε τις θέσεις του για το θέμα και στην ΕΡΤ Τρίπολης, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι, στην Ραδιο-εφημερίδα του σταθμού μας.

από έγγραφη ανακοίνωση μέσω mail

Μοιράσου το άρθρο: